Tøff motstand for Deila og Berg - Liverpool møter Carews gamle klubb

16-delsfinalene i Europa League ble trukket i dag.

MØTER STORKLUBB: Celtics norske trener, Ronny Deila, møter Roberto Mancinis Inter Milan i sekstendelsfinalen av Europaligaen. Det kan slå begge veier, ettersom Inter er en stor klubb, men samtidig har slitt i den italienske serien i år. Foto: REUTERS/Antonio Bronic
MØTER STORKLUBB: Celtics norske trener, Ronny Deila, møter Roberto Mancinis Inter Milan i sekstendelsfinalen av Europaligaen. Det kan slå begge veier, ettersom Inter er en stor klubb, men samtidig har slitt i den italienske serien i år. Foto: REUTERS/Antonio Bronic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ronny Deila fryktet å møte Henning Bergs Legia Warzawa i sekstendelsfinalen av Europa League. Det slapp han.

Isteden må han og Celtic nå bryne seg på Champions League-mesterne fra 2010, Inter Milan.

Henning Berg og Legia Warzawa har også trukket svært tøff motstand.

Den polske storklubben må slå den nederlandske talentabrikken Ajax Amsterdam over to kamper, dersom de skal oppfylle drømmen om å spille finalen hjemme i Warzawa.

Svake i Serie A Mens Ronny Deila og Celtic ligger behagelig plassert på toppen av tabellen i den skotske eliteserien, sliter Inter Milan i hjemlig serie og ligger på en tolvteplass.

Roberto Mancini, som sikret Manchester City deres første Premier League-gull, har nylig returnert til den sovende italienske giganten etter seks år vekke fra klubben.

Det ble uavgjort i hans andre managerdebut i Milano, da Inter spilte 1-1 mot byrivalene AC Milan den 23. november.

Siden den gang har inter tapt to på rad i Serie A, mot Roma og Udinese. Mancinis foreløpig eneste seier kom mot Dnipro i Europaligaen, da Inter vant gruppe F.

Celtic har 38 poeng etter 16 kamper og topper hjemlig serie, men kom på andreplass i sin europaligagruppe, hele åtte poeng bak Red Bull Salzburg.

Tøff motstand for Berg Henning Berg og Legia Warzawa var uheldige med sin trekning. Selv om de vant gruppa si, endte de opp med å trekke et av lagene som røk ut av Champions League.

Ajax havnet akkurat ikke innenfor de fire best seedede treerne i Champions League, mye fordi de havnet i gruppe med gigantene PSG og Barcelona.

Den nederlandske talentfabrikken, som venter besøk av Martin Ødegaard i januar, ligger foreløpig på en andreplass i Æresdivisjonen. Ett poeng er det opp til PSV på topp, som imidlertid har en kamp til gode.

MØTER AJAX: Henning Berg og Legia Warzawa reiser til Amsterdam den 19. februar 2015. De møter den nedernaldske talentfabrikken Ajax i Europaligaens sekstendelsfinale. Foto:  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
MØTER AJAX: Henning Berg og Legia Warzawa reiser til Amsterdam den 19. februar 2015. De møter den nedernaldske talentfabrikken Ajax i Europaligaens sekstendelsfinale. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer

Henning Bergs Legia Warzawa har gjort det skarpt i polske Ekstraklasa i år, og leder hjemlig liga med 3 poengs margin foran Slask Wroclaw.

Klubben kan drømme om en Europaligafinale i sin hjemby, ettersom den spilles i Warzawa.

Møter Carews gamle klubb Liverpool røk ut av mesterligaens gruppespill på hjerteskjærende vis, da de ikke greide mer enn 1-1 mot Basel i gruppefinalen forrige uke.

De sliter også i hjemlig serie, etter at de tapte 0-3 mot erkerivalene Manchester United på Old Trafford. Rodgers innrømte i går at det er problemer i garderoben, og klubben ligger på en skuffende 10. plass i Premier League.

Foreløpig er det lite som tyder på at Liverpool sikrer seg mesterligaplass gjennom plassering i hjemlig serie. Da passer det bra at klubben som vinner Europaligaen automatisk er sikret en plass i neste års Champions League.

Liverpools første test blir mot John Carews tidligere klubb, Besiktas. Den tyrkiske storklubben topper Superligaen etter tretten runder.

Omar Elabdellaoui og Olympiakos spiller mot ukrainske Dnipro. Kampene går av stabelen 19. februar, og returkampene spilles den 26. februar.

SE HELE TREKNINGEN:

Slik spilles 16-delsfinalene i Europaligaen:

Young Boys (Sveits) — Everton (England)
Torino (Italia) — Athletic Bilbao (Spania)
Sevilla (Spania) — Borussia Mönchengladbach (Tyskland)
Wolfsburg (Tyskland) — Sporting (Portugal)
Ajax (Nederland) — Legia Warszawa (Polen)

AaB (Danmark) — Brugge (Belgia)
Anderlecht (Belgia) — Dinamo Moskva (Russland)
Dnipro (Ukraina) — Olympiakos (Hellas)
Trabzonspor (Tyrkia) — Napoli (Italia)
Guingamp (Frankrike) — Dynamo Kiev (Ukraina)
Villarreal (Spania) — Salzburg (Østerrike)
Roma (Italia) — Feyenoord (Nederland)
PSV (Nederland) — Zenit St. Petersburg (Russland)
Liverpool (England) — Besiktas (Tyrkia)
Tottenham (England) — Fiorentina (Italia)
Celtic (Skottland) — Inter (Italia).

Førstnevnte lag har hjemmekamp først.

Det første kampene spilles 19. februar. Returkampene går 26. februar.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer