Champions League trekning

Tøff motstand for Haaland

Møter farens tidligere klubb Manchester City. Se hvilke lag som møtes i Champions League-kvartfinalen.

TOPPSCORER: Erling Braut Haaland har scoret ti mål i Champions League denne sesongen. Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP / NTB
TOPPSCORER: Erling Braut Haaland har scoret ti mål i Champions League denne sesongen. Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvartfinalene i Champions League ble trukket i sveitsiske Nyon fredag.

Slik ser oppsettet ut:

Manchester City - Borussia Dortmund

Porto - Chelsea

Bayern München - PSG

Real Madrid - Liverpool

Semifinalene spilles slik:

Bayern/PSG - City/Dortmund

Real Madrid/Liverpool - Porto/Chelsea

Kvartfinalene spilles 6. og 7. april og 13. og 14. april. Laget som står oppført først har hjemmekamp først.

Gjensyn

Det blir en ny duell mellom Liverpool og Real Madrid, som møttes i Champions League-finalen i 2018 (Real Madrid vant 3-1). Det blir også et gjensyn med Sergio Ramos for Mohamed Salah, etter at førstnevnte skadet Liverpool-vingen i den omtalte finalen.

- Dette Liverpool-laget er ikke spesielt skummelt, men det er på ingen måten en askeladd heller, skriver spanske Marca i sin oppsummering av hva som venter Real Madrid.

Det kan også bli en ny semifinale mellom Liverpool og Chelsea, slik det ble i 2005 da Liverpool gikk helt til topps. Også den gangen ble finalen spilt i Istanbul.

Liverpool kunne knapt bedt om en bedre trekning, ved å unngå PSG, Bayern München og Manchester City - de tre klubbene som holdes for å være favoritter.

Det er tre engelske, to tyske, én spansk, én fransk og én portugisisk klubb igjen i Europas gjeveste klubbturnering. Lagene fra samme nasjon kan møtes fra og med kvartfinalen.

Toppscorer

Erling Braut Haaland (20) er turneringens toppscorer med ti mål - et snitt på 1,67 scoringer per kamp(!). Bak ham er det seks spillere som har scoret seks mål.

Haaland har virkelig blomstret på den store scenen i europeisk fotball, og har blitt linket til flere storklubber den siste tiden - deriblant Real Madrid.

Se alle Champions League-scoringene hans fra inneværende sesong:

Nå venter et møte mot farens tidligere klubb Manchester City. Alf-Inge Håland (48) spilte for de lyseblå mellom 2000 og 2003. Dortmund kunne knapt fått en verre trekning, for om de går videre venter vinneren av rival Bayern München og franske PSG - med Kylian Mbappé i spissen.

Manchester City-manager Pep Guardiola sier følgende om Haaland:

- Tallene snakker for seg selv. Han er en av de beste spissene i verden i hans alder. Jeg har sett et par kamper, høydepunktene, og tallene er imponerende. Jeg vet hvilke kvaliteter denne spilleren har, alle vet det.

Guardiola fikk også spørsmål om han er interessert i Haaland.

- Han er Dortmund-spiller. Jeg liker det ikke når folk snakker om våre spillere. Du forstår at jeg ikke kan svare på dette spørsmålet, sier Guardiola.

Slik bedømmer Viasat-kommentator Roar Stokke Dortmunds sjanser til å gå videre:

Guardiola er vant til å møte Dortmund, etter sin tid i Tyskland som manager for Bayern. Manchester City er forøvrig bookmakernes favoritt til å gå helt til topps i turneringen.

Semifinalen i Champions League spilles 27./28. april og 4./5. mai. Finalen spilles 29. mai i Istanbul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer