Tøff nok for Terje

- Dritkult, sier Kjersti Buaas (19). Trondheims-jenta tør å dra på i halfpipen og sikret seg lørdag vinterens andre VM-gull for junior. På overtid inviteres hun nå som en av to jenter til Terje Håkonsen og Daniel Francks snowboardkonkurranse neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På tampen av sesongen har råskinnet Kjersti Buaas begynt å holde seg på beina. Det har resultert i VM-gull i halfpipe både i FIS-mesterskapet (8. mars) og ISF-VM. Det siste kjørte hun inn i italienske Sappada lørdag. Etter konkurransen fikk hun telefon fra René Hansen, som i tillegg til Arctic-jobbinga også er teamsjef for Kjersti i Burton. Meldinga om at hun får kjøre sammen med de store gutta hele neste uke, var like viktig som VM-gullet.

- Jeg trodde ikke jeg skulle få være med der, sier hun til Dagbladet.

Slo Stine

24. mars knep Kjersti NM-gullet foran Stine Bruun Kjeldaas på sistnevntes hjemsted Kongsberg. Daniel Franck vant kongepokalen for gutta, og så Kjersti kjøre. Fra før var Tara Dakides (USA), Nicola Thost (Tyskland) og norske Anne Molin Kongsgaard invitert til Arctic Challenge fordi de er jenter som tør å dra på i pipen. De to siste er skadd, og kommer ikke.

- Men nå har lille frøken Buaas vist seg fram. Vi vil vise den oppkommende generasjon snowboardjenter hvordan det skal kjøres, sier Hansen.

Tjener lite

Buaas kjører nå snowboard på heltid, og takker og bukker for muligheten til å vise seg fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer