Tøff nok for Terje

- Dritkult, sier Kjersti Buaas (19). Trondheims-jenta tør å dra på i halfpipen og sikret seg lørdag vinterens andre VM-gull for junior. På overtid inviteres hun nå som en av to jenter til Terje Håkonsen og Daniel Francks snowboardkonkurranse neste uke.

På tampen av sesongen har råskinnet Kjersti Buaas begynt å holde seg på beina. Det har resultert i VM-gull i halfpipe både i FIS-mesterskapet (8. mars) og ISF-VM. Det siste kjørte hun inn i italienske Sappada lørdag. Etter konkurransen fikk hun telefon fra René Hansen, som i tillegg til Arctic-jobbinga også er teamsjef for Kjersti i Burton. Meldinga om at hun får kjøre sammen med de store gutta hele neste uke, var like viktig som VM-gullet.

- Jeg trodde ikke jeg skulle få være med der, sier hun til Dagbladet.

Slo Stine

24. mars knep Kjersti NM-gullet foran Stine Bruun Kjeldaas på sistnevntes hjemsted Kongsberg. Daniel Franck vant kongepokalen for gutta, og så Kjersti kjøre. Fra før var Tara Dakides (USA), Nicola Thost (Tyskland) og norske Anne Molin Kongsgaard invitert til Arctic Challenge fordi de er jenter som tør å dra på i pipen. De to siste er skadd, og kommer ikke.

- Men nå har lille frøken Buaas vist seg fram. Vi vil vise den oppkommende generasjon snowboardjenter hvordan det skal kjøres, sier Hansen.

Tjener lite

Buaas kjører nå snowboard på heltid, og takker og bukker for muligheten til å vise seg fram.

- For meg betyr dette masse PR, heder og ære og respekt. Jeg kan lære masse, sier jenta, som ikke veit hva hun skal bli når hun ble stor, og som meldte seg opp til forberedende i år, men droppet hele greia.

- Bare tull å gå der når jeg ikke vet hva jeg skal bruke det til. Nå skal jeg nyte livets gode sider, sier hun.

- Har du tjent store penger på seirene i år?

- Ingenting å tjene på VM-titler og NM-gull. Men kanskje jeg kan selge kongepokalen?

For dårlige jenter

Kjersti er fersk i toppen. Hun kjørte halve v-cupsesongen i fjor, og har stort sett tryna jevnt - til nå.

- Jeg måtte komme inn i det slik at jeg ikke ble nervøs i konkurransene. Måtte lære meg å takle press og taktikk slik at jeg ikke ga full pinne i kvaliken.

- Men synes du at jentene generelt kjører for slapt?

- Ja, jeg er litt enig i det, men det kommer seg.

- Vi ville invitere en som kjørte som gutta, sier René Hansen, som regner med sure meldinger fra Stine B. Kjeldaas. - Hun blir sikkert grinete, sier han.

SHOW MED GUTTA: Kjersti Buaas tok VM-gull for junior i snowboard denne helga. Nå er hun invitert til åvære med på Arctic Challenge sammen med Terje Håkonsen og kompani.