Tøff start på Vueltaen for Boasson Hagen

Trillet i mål over sju minutter bak seirende Nicolas Roche på søndagens etappe av Vuelta a España.

 SLITSOMT:  Edvald Boasson Hagen fikk det tungt, og kom i mål over sju minutter bak førstemann på søndagens etappe av Vuelta a España. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLITSOMT: Edvald Boasson Hagen fikk det tungt, og kom i mål over sju minutter bak førstemann på søndagens etappe av Vuelta a España. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Edvald Boasson Hagen trillet i mål over sju minutter bak seirende Nicolas Roche på søndagens etappe av Vuelta a España.

Boasson Hagen måtte slippe lagkameratene under lagtempoen lørdag. Søndag ventet den første ordentlige lange etappen i treukersrittet, og det ble tøft for nordmannen. Sammen med lagkameratene Vasil Kyrijenka og Dario Cataldo trillet han over målstreken 7.26 minutter bak Roche.

Saxo-Tinkoff-rytter Roche hadde tråkket alene over målstreken, men hadde bare sekunder tilbake til Daniel Moreno fra Katjusja og Domenico Pozzovivo fra Ag2r. Roche klatret med etappeseieren opp på annenplass i sammendraget. Vincenzo Nibali beholder den røde ledertrøyen etter å ha kommet i mål på 16.-plass, 14 sekunder bak den irske vinneren.

— Dette var en nøkkeldag, og ting gikk akkurat som de skulle, sa Nibali, som vant Giro d'Italia tidligere i år.

— Jeg fikk god støtte fra lagkameratene i bakkene, særlig fra Jakob Fuglsang, og jeg er godt fornøyd.

Befriende Roche hadde enda større grunn til å smile.

— Dette var veldig befriende for meg. Jeg har bare åtte seirer i karrieren, men jeg har veldig mange 2.-plasser. Jeg er den som alltid er i front, men nesten aldri vinner, sa Roche etter sin første etappeseier i et Grand Tour-ritt. Han håper å hevde seg i sammendraget i Vueltaen.

— Jeg kjørte Tour de France i sommer som hjelperytter for Alberto Contador, men Vuelta a España har vært mitt store mål de siste årene, og slik er det i år også. Jeg håper å komme blant de fire, fem seks beste totalt, men først er det etappeseirer som gjelder, sier sønnen til tidligere storrytter Stephen Roche.

I form? Boasson Hagen, som er eneste nordmann med i rittet, ligger på 107.-plass sammenlagt etter to etapper. Det er ni og et halvt minutt opp til Nibali.

— Jeg var ikke helt rå mot slutten. Jeg kunne bitt meg på litt lenger, men jeg kunne ikke hjulpet laget eller kjempet om et toppresultat. Derfor slapp jeg meg ned. Det var en tøff bakke, sa han til TV 2.

— Jeg håper å kjøre meg i form framover, så får vi se. Forhåpentlig blir det bedre etter hvert.

(NTB)