Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøff trøkk, men seier for Thoresen

Flyers leder 3-1 i kamper.

Patrick Thoresens Philadelphia Flyers er ett hakk nærmere neste runde i NHL-sluttspillet etter nok en seier over Washington Capitals.

Det ble en forrykende hockeykamp i Philadelphia i natt. Hjemmelaget scoret etter bare noen få sekunder, men Washington Capitals utlignet før det var gått tre minutter.

Derfra fulgte lagene hverandre tett til de tre periodene var over. 1-1 ble til 1-2, 2-2, 2-3 og 3-3. Først 6.40 ut i annen sudden death-periode avgjorde Thoresens lagkamerat Mike Knuble kampen, og arenaen eksploderte i jubel fra 18 000 fans.
Fornøyd med innsatsen 

Den norske ishockeyproffen spilte 12.28 minutter, men uten å markere seg særlig. Thoresen var ikke på isen ved noen av scoringene, men var fornøyd med egen innsats.

- Jeg synes det gikk bra, selv om vi kom litt keitete ut. Begge lag hadde mange utvisninger, så jeg ble sittende mye i starten og kom ikke helt i gang. Men etter hvert kom jeg bedre og bedre inn i kampen, fortalte en svært sliten Thoresen i garderoben etter kampen.

Det spilles best av sju kamper i den første sluttspillrunden. Philadelphia Flyers leder nå 3-1 i kamper, og dermed kan Thoresens lag sikre avansement til kvartfinale i NHL-sluttspillet med seier i Washington lørdag.

Thoresen er historisk som første nordmann som spiller i NHL-sluttspillet.

- Dette er en helt utrolig opplevelse og jeg nyter hvert sekund. Jeg synes vi har et bra lag, og det ser veldig bra ut for resten av denne serien. Nå leder vi 3-1, så det blir morsomt i fortsettelsen, sa Thoresen til NTB.
Truffet i lysken
Thoresen ble brakt til sykehus natt til lørdag etter at han ble truffet i lysken da han blokkerte et slagskudd. Pucken ødela suspen hans, og en stund fryktet man at nordmannen måtte fjerne den ene testikkelen.

Han sto over søndagens kamp, men var tilbake på isen tirsdag. Nå kjenner ikke 24-åringen mer til skaden.

LEDER 3-1 I KAMPER: Thoresen jager returen etter at Capitals-keeper Cristobal Huet redder. Foto: Tom Mihalek, AP/Scanpix
LEDER 3-1 I KAMPER: Thoresen jager returen etter at Capitals-keeper Cristobal Huet redder. Foto: Tom Mihalek, AP/Scanpix Vis mer

- Det som skjedde forrige fredag plager meg ikke noe nå. Det er 100 prosent hele tiden, og skaden er ikke noe jeg tenker på når jeg er ute på isen. Da bare kjører man på, sa Flyers-spilleren.


Spøker for VM
Dersom Philadelphia Flyers går videre i sluttspillet spøker det for deltakelse i VM i mai.

- Det får vi ta når det kommer. Det tenker jeg ikke på nå, sa ishockeyproffen, som ble hentet til klubben for to måneder siden.

Han har bare kontrakt ut sesongen, men håper han får bli værende i klubben.

- Jeg vet at jeg må fortsette å prestere og vise at jeg fortjener en kontrakt, sa Thoresen til NTB.

(NTB)

image: Tøff trøkk, men seier for Thoresen
TØFF SMELL:</B> Her får Patrick Thoresen (t.h.) et hardt møte med Washington Capitals\' Matt Cooke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media