KVALIKKAMP:  Strømsgodset under CL-kvalifiseringen mot Steaua i fjor.  Foto: NTB Scanpix
KVALIKKAMP: Strømsgodset under CL-kvalifiseringen mot Steaua i fjor. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tøff vei til europaligaene for de norske lagene

På grunn av rangeringen.

Norge er rangert som den 26. beste klubbnasjonen i Europa. Det betyr at Molde starter i 2. kvalrunde til mesterligaen, resten må ut i 1. kvalrunde til europaligaen.

Det blir en lang vei til den store mesterligadrømmen for Molde. Den regjerende norske seriemesteren skal ut i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Kampene spilles 14./15. juli med returkamp uken etter.

Det betyr at Tor Ole Skulleruds menn må gjennom tre tøffe hjemme-/borteoppgjør før et eventuelt mesterligagruppespill venter.

For Rosenborg, Strømsgodset og Odd blir veien mot gruppespillet i europaligaen enda lengre. Alle lagene må starte i 1. kvalrunde. Rosenborg og Strømsgodset blir førsteseedet på grunn av sine rankingpoeng hos UEFA, mens Odd er useedet allerede i 1. kvalrunde.

Kampene spilles 2. juli med returoppgjør uken etter. Det skal spilles tre kvalifiseringsrunder og 1. rundekamp (fire runder, åtte kamper) før lagene fordeles i de ulike gruppene i europaligaen.

Rosenborg er rangert som det tredje beste laget i kvalrundene, hvilket gjør at de blir førsteseedet også i andre og tredje kvalrunde dersom de tar seg videre. Bare West Ham og Sheriff Tiraspol har bedre rankingpoeng enn trønderne.

Trekningen for de to første kvalrundene avholdes i Nyon 22. juni.

(NTB)