Tøff VM-start for hockeygutta

Slått 5-1 av Slovakia.

Norge tapte som ventet åpningskampen i ishockey-VM for Slovakia. VM-vinnerne fra 2002 vant til slutt 5-1.

Det norske laget fikk det som forventet tøft mot sterke og hurtige slovaker. De norske iskrigerne måtte etter hvert også dra altfor store veksler på få spillere for å henge med. Det tæret voldsomt på kreftene.

- Jeg føler at vi er nærmere enn noen gang til tross for at det ble 1-5. Jeg synes at vi orket mye og var bra med i nærkampspillet. Vi gjør et par enkle feil som blir avgjørende for kampen. Det nytter ikke på dette nivået, sa landslagssjef Roy Johansen.

Johansen poengterte før kampen at det var viktig å unngå utvisninger. Etter bare 44 sekunder måtte veteran Tommy Jakobsen ty til ulovligheter og en tur i fryseboksen. Kampen var for øvrig hans 116. offisielle landskamp.
Billig mål
Nå slapp nordmennene baklengs, men trenden var likevel satt. Midtveis i perioden tok Slovakia litt ufortjent ledelsen etter at både Anders Bastiansen og Marius Holtet hadde hatt hver sin store sjanse til å sende Norge i ledelsen.

Målet kom etter at de norske spillerne misset i overtall og Tibor Melicharek gikk enkelt igjennom. Pucken gikk også via Mats Trygg på vei inn i mål. Når lag som Slovakia får lov til å føre kamper er de vanskelige å spille mot.

I midtperioden brukte slovakene bare 15 sekunder på å ta ledelsen 2-0 med en nordmann i utvisningsboksen. De gjorde også 3-0 i et nytt overtallsspill før Mathis Olimb fikk æren av å score det første norske målet i årets VM.


God offensivt
Det norske målet kom etter solid offensiv jobbing av Anders Bastiansen og Olimb fikk satt pucken opp i nettaket.

Sisteperiode åpnet ennå verre enn midtperioden. Etter bare sju sekunder hadde slovakene gjort 4-1. André Lysenstøen virket noe ukonsentrert og kampen var i realiteten kjørt. Mot slutten av kampen ble det også 5-1.

(NTB)

VRIEN START: Jonas Holøs (t.v.) og Norge fikk kjørt seg mot Slovakia, her ved Andrej Kollar. Foto: Sandor Fizli, EPA/Scanpix
VRIEN START: Jonas Holøs (t.v.) og Norge fikk kjørt seg mot Slovakia, her ved Andrej Kollar. Foto: Sandor Fizli, EPA/Scanpix Vis mer
Tøff VM-start for hockeygutta