Tøffe Isabel

Isabel Blanco (26) gikk glipp av all moroa i EM, men viste i går at hun er mer enn klar for å bidra til mer norsk mesterskapssuksess.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): På en kveld da de mest etablerte norske landslagsspillerne ikke hadde dagen, viste Blanco seg som et svært friskt pust og scoret fem vakre mål.

Blanco ble skadet i de innledende kampene i EM like før jul og med et ødelagt leddbånd i tommelen var hun ute av spill i vinter.

-  Jeg røk ut før alt det morsomme begynte. Men jeg er ferdig med det nå, smiler Blanco, noe hun også tydelig viste i går.

-  Vi var ferdig med vår sesong først på tirsdag, og er nok litt bedre trent enn de som har hatt håndballpause en stund allerede, sier Aalborg-spilleren beskjedent.

Ny sjanse

Nå er hun veldig tent på en ny sjanse i VM i Russland om seks måneder, et mesterskap Norge allerede er kvalifisert til.

-  Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for å få spille der, jeg har ekstremt lyst til å være med, smiler hun.

Kaptein Gro Hammerseng er ikke i tvil om at hun bør være med.

-  Isabel viste at hun kan bli en viktig brikke for oss fram mot og i mesterskapet. Hun er ei kjempeflott jente som vi er veldig glad for å ha tilbake igjen, sier hun.

Dårlig timing

Men det var tydelig at de norske landslagsjentene ikke har spilt sammen siden EM-gullet.

Dårlig timing i både forsvar og angrep, dårlige skuddvalg og få kontringer minnet lite om det vi så av de regjerende europamesterne ved juletider.

-  Det er ikke noe å si på innsatsen og viljen, men en merker godt på timingen at vi ikke har hatt mer enn en trening sammen. En rekke av jentene har også hatt håndballfri en stund nå, så det ville vært rart om det ikke skulle merkes, sier landslagssjef Marit Breivik.

Ikke helt fornøyd

-  Vi slapp inn 6-7 mål mer enn vi normalt ville gjort mot et lag som Sverige, men det viser bare at man må trene om man skal holde seg på øverste nivå også, fortsetter hun.

Kaptein Hammerseng gikk av banen med bare en scoring i går.

-  Det har vel hendt før, men det skjer ikke ofte, nei. Følte vel ikke at jeg hadde timingen helt inne i dag. Jeg er fornøyd med at vi vinner, men ikke så veldig mye mer, medgir hun.

TØFF PÅ STREK: Isabel Blanco scoret fem ganger og viste styrke fra streken.