Tøffe-Kjersti til Arctic Challenge

Som eneste norske jente har Kjersti Østgaard Buaas (21) blitt invitert til å kjøre med de store gutta i Arctic Challenge.

- Kjempekult, sier Buaas om invitasjonen til å delta i Terje Håkonsens prestisjefylte snowboardkonkurranse.

Mangel på sponsorpenger førte til at Håkonsen og hans selskap The Arctic Challenge bestemte seg for å droppe Lofoten og Stamsund som arrangementsted i år. I stedet samles verdens snowboardelite på Trysil fra 7. til 13. april. Blant dem er altså Kjersti Østgaard Buaas.

Guruen

- Jeg har kjemperespekt for Terje Håkonsen. Han er jo selve guruen, og da var det ekstra stas å bli invitert av han. En stor ære, sier en stolt og glad Østgaard Buaas til Dagbladet.

Hun var med i konkurransen også for to år siden, da for første gang.

- Jeg lærte masse. I Arctic Challenge står virkelig kjørerne i fokus, og det synes jeg er kjempebra. I andre konkurranser er det nemlig ikke alltid slik, sier 21-åringen, som ble nummer to i helgas norgesmesterskap.

Terje Håkonsens manager Henning Andersen mener Kjersti Østgaard Buaas var en soleklar deltaker.

- Kjersti har en gutteaktig stil. Hun kjører høyt og har variasjon i triksene sine. I Arctic Challenge er det store buer i veggene, noe som fører til høy fart og høye airs. Få jenter har hatt fysikken til å mestre det, men det klarer Kjersti, sier Andersen til Dagbladet.

Tøff

Også tre utenlandske, kvinnelige deltakere er invitert, men Andersen vil foreløpig ikke ut med hvem disse er.

Landslagstrener Petter Levin er ikke overrasket over at Østgaard Buaas har fått spesialinvitasjon av selveste Håkonsen.

- Kjersti er i verdenstoppen innen snowboard. Mange jenter kan lære mye av henne. Hun er målrettet, viljesterk og dessuten er hun veldig tøff i kjøringa si, sier Levin til Dagbladet.

STOLT: - Det er en stor ære å bli invitert til å delta i Artic Challenge, sier Kjersti Østgaard Buaas. Her i half-pipen under OL i Salt Lake City sist vinter.