Tøffe Kjus på pallen

Lasse Kjus har vunnet de to siste utforrennene i Kvitfjell, men i dag måtte han se to utlendinger foran seg i jakten på sin tredje strake hjemmetriumf. Franske Nicolas Burtin og italienske Werner Perathoner sto øverst på pallen. Kjus delte tredjeplassen med østerrikeren Josef Strobl.

- Jeg er fornøyd med kjøringen, men det er alltid surt når noen kjører fortere enn deg, sa Lasse Kjus.

Tøffe Kjus brukte lang tid på besiktigelsen i morges. 27-åringen hadde bare hatt en gjennomkjøring tidligere i uken, men sa i går kveld at han følte seg trygg på løypa. Torsdag sto han over treningen fordi utforstøvlene var forsinket fra Japan. Fredag ble treningen avlyst på grunn av snøvær.

Erfaring

- Etter to tidligere seire får du en viss erfaring. Denne løypa har jeg alltid hatt et godt tak på, da er det ikke så farlig om du ikke får trent skikkelig, mente Kjus.

- I dag var den i tillegg strålende preparert. Jeg er godt fornøyd med innsatsen og føler at jeg ikke er like sliten som jeg var etter OL. Overskuddet er på vei tilbake, fortsatte Kjus som gleder seg til neste helgs verdenscupavslutning i sveitsiske Crans Montana.

Liten glipp

Lasse kjørte fryktløst fra start og gikk tett inn i Orresvingen på toppen. Han ledet ved alle passeringene, men sløste nok bort seieren like før inngangen til S-svingen, som er siste styrkeprøve før målhenget.

- Jeg var nok litt for hard på kanten og mistet litt fart. Men bortsett fra den lille glippen, er jeg godt fornøyd, sa Kjus.

- Det var skikkelig gøy å kjøre i dag. Nå gleder jeg meg til søndagens super-G, sa Kjus og gliste i kjent stil.

Den sindige Oslo-gutten beviste nok en gang at han er en av verdens raskeste og tøffeste utforkjørere. Han er utvilsomt en av storfavorittene foran morgendagens super-G-renn.