Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøffe klatretester venter fersk, norsk sykkelproff

- Det er så vanvittig mange kule løp, sier trønderen.

VUELTA-AKTUELL: Om alt går etter planen, får Sindre Lunke kanskje sin GrandTour-debut i august. Før den tid tre WorldTour-ritt hans viktigste konkurranser. FOTO: Team Joker
VUELTA-AKTUELL: Om alt går etter planen, får Sindre Lunke kanskje sin GrandTour-debut i august. Før den tid tre WorldTour-ritt hans viktigste konkurranser. FOTO: Team Joker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Etter å ha vært i møter med coach Aike Visbeek på en samling i Nederland i forrige uke, har sesongopplegget til Sindre Lunke nå begynt å ta form.

På nyåret venter først to åttedagers treningsleirer i Spania, før formen gradvis skal bygges opp i 2.1- og 1.1-kategoriserte ritt.

Det betyr endags- eller kortere etapperitt som rankes to nivåer lavere enn WorldTouren.

- Sindre er en ren klatrer. En rytter på 26 eller 27 år hadde da omtrent bare vært i aksjon i fjellene hos oss. Ettersom han er såpass ung, vil vi også sende ham til noen ritt i Belgia. Han trenger å lære seg hvordan de forskjellige rollene på laget skal utføres. Det går på posisjonering og å beskytte ryttere, sier Aike Visbeek i Giant Alpecin til procycling.no.
 
WorldTour-debut i mars Fjellene dukker først opp i månedsskiftet mars og april. Her skal den tidligere Joker-rytteren forhåpentligvis treffe sin første formtopp i debutåret blant proffene.

Under samlingen etterspurte 22-åringen selv å få prøve seg i Katalonia rundt.

Det ukeslange rittet blir hans WorldTour-debut.

Etter det blir han trolig å finne i et av Lars Petter Nordhaugs viktigste oppkjøringsritt i sesongen: Knalltøffe Baskerland rundt.

- Jeg har kommet med mine innspill. Det er jo ikke akkurat småritt dette laget kjører. Det er WorldTour-ritt gjennom hele sesongen. Ettersom jeg trener og bor i Girona, er Katalonia rundt ett av rittene jeg ønsker å kjøre, bekrefter Lunke overfor procycling.no.

- Men det er jo så vanvittig mange kule løp, da, legger han oppglødd til.

Trener med lagkompiser i Girona Lunke forteller at han ble tatt godt imot av nye lagkamerater under samlingen utenfor Amsterdam.

Han blir nå del av et internasjonalt treningsmiljø nord i Katalonia. Her bor også lagkameratene Koen De Kort, Caleb Fairly, Chad Haga og danske Søren Kragh Andersen.

På kontinentalnivået måtte han gripe de få sjansene han hadde i U23-rittene GP Valle d´Aosta og Tour de l´Avenir.

Neste år handler del to av programmet om å klargjøre seg for Criterium du Dauhpiné i juni. Her vurderes Tour of California i mai som en av flere mulige løsninger.
 
Om alt går bra: - Vuelta-aktuell Dersom sesongen skulle forløpe seg slik det tyske laget ønsker, kan også Grand Tour-debuten finne sted i august.

- Vi får se hvordan ting utvikler seg. Det er en mulighet for at han sykler vueltaen. En annen vei kan være Polen rundt, Clásica San Sebastian og Arctic Race of Norway, påpeker Visbeek.

Lunke har nå møtt alt av lagkamerater, ledere og støtteapparat hos sin kommende arbeidsgiver, og har testet sykler og annet utstyr.

- Jeg var litt nervøs foran møtet med hele gjengen. Det var mye nytt og et stort lag, erkjenner han.

Heldigvis skulle det vise seg ikke å være så farlig:

- Det var litt sosialt på kvelden, og da fikk jeg snakket med en del av rytterne. Det virker som en stor kameratgjeng der alle kommer godt overens. Nå gleder jeg meg til den første treningsleiren i desember.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!