Tøffe krav fra Anja

ZAGREB (Dagbladet): Anja Andersen bryter kontrakten med Bækkelaget hvis ikke laget kvalifiserer seg for Champions League neste år. Hun er også dypt uenig med trener Frode Kyvåg og resten av Håndball-Norge, som vil begrense antall utlendinger i klubbene.

- Uten topp utenlandske spillere vinner aldri Bækkelaget mesterligaen, sier Anja.

BSK har skrevet kontrakt med Gitte Madsen, og bare formaliteter gjenstår før Janne Kolling er klar. Anja vil også ha med koreanske Hong og mener klubben må betale de 50000 dollarene som Hiroshima forlanger.

- Med Hong på plass vil Bækkelaget bli komplett og verdens beste klubblag.

- Jeg samler flasker eller spiller gratis for å få henne som lagvenninne, sier Anja.

- Dessuten har vi lovet å kjøpe henne, og er nødt til å holde ord.

I norsk håndball hersker det nå enighet om maksimum fire utlendinger i hver klubb. Frode Kyvåg har tidligere uttalt at han støtter denne holdningen.

Men Anja er dypt uenig med treneren.

Flere utlendinger

- I TUS Walle Bremen var vi 12 utlendinger - to landslagsspillere fra forskjellige land på hver eneste plass. Slik tenker man ute i Europa, og derfor vinner tyske, østerrikske og spanske lag grovt med titler.

- Det spiller vel ingen rolle hvor du kommer fra hvis du er god til å spille håndball. Dessuten er hjemlige spillere alltid så redde for at utlendingene får høyere lønn , sier Anja.

Tapt for Norge

Anja mangler bare seier i Champions League for at medaljesamlingen skal være komplett. Aller helst vil hun vinne tittelen med Bækkelaget. Men det må og skal skje innen to år.

Anja har kontrakt med BSK to år til. Etter sesongen 1999/00 legger hun opp.

Men hun er tapt for norsk håndball hvis ikke Bækkelaget kvalifiserer seg for Champions League neste sesong. I klartekst betyr det at laget må bli seriemester.

- Mislykkes vi, er min tid i Bækkelaget over. Jeg skal vinne Champions League før jeg gir meg, og det betyr at jeg kommer til å spille for enten Hypo Niederösterreich eller Mar Valencia - hvis jeg blir nødt til det.

- Frode Kyvåg vil forstå meg, sier Anja.

  • I dag har Bækkelaget sjansen til å legge grunnlaget for seier i cupvinnercupen - som første norske kvinnelag. Men Kras Zagreb blir en vanskelig oppgave.

- Jeg liker utfordringer. Og vi har pokker ikke reist til Kroatia for å tape, sier Anja.