Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tøffe menn gråter ikke

Semifinaledrømmen brast og de norske gutta lar seg ikke trøste av OL-sjansen de sikret seg.

STAVANGER (Dagbladet.no): Kroatia - Norge 23-23. Da det var igjen noen få sekunder av kampen klinket Glenn Solberg til fra ni meter.

Skuddet suste i nettmaskene.

Målet sendte ikke Norge til semifinalen, men det sikret gutta en plass i OL-kvaliken seinere i år. Det var imidlertid ingen trøst for dem.

- Nei, det er ikke noen trøst nå. Kanskje det er det om noen dager, sier Glenn Solberg, som ikke var klar over at uavgjort ga dem denne muligheten da han skjøt.

Bommet for mye

Drammen-spilleren som gjorde comeback på landslaget for å spille EM på hjemmebane var utrøstelig etter kampen. Norge hadde en fantastisk sjanse til å komme til en historisk semifinale, men klarte ikke ta den.

Gutta misbrukte alt for mange storsjanser i gode posisjoner.

- Dette er bittert og leit, sier Solberg.

TUNG KVELD: Glenn Solberg, Johnny Jensen og de andre EM-gutta var langt nede etter Kroatia-kampen. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
TUNG KVELD: Glenn Solberg, Johnny Jensen og de andre EM-gutta var langt nede etter Kroatia-kampen. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

De norske spillerne trøstet hverandre på banen etter kampen. Solberg var blant dem som var aller mest skuffet. På spørsmål om det kom noen tårer også, svarer han:

- Tøffe menn gråter ikke.

- Nå er det bare tungt

Steinar Ege var også langt nede etter uavgjortkampen som føltes som et tap. Heller ikke han klarer å glede seg veldig mye over at de nå har en sjanse til å spille i OL til sommeren.

- Nei, det er ikke akkurat noen megastor trøst nå, men det vil kanskje bli det seinere, sier han til Dagbladet.no.

Kristian Kjelling hadde en drøm. I den drømmen løp Norge ut til semifinalespill i Håkons Hall på lørdag. Denne drømmen blir det ingen virkelighet av nå, så derfor er OL-muligheten heller ikke noe som får ham i bedre humør.

- Det blir kanskje en trøst når vi blir ferdig med dette, men nå er det bare tungt, sier venstrebacken.

Fornøyd med spillet

image: - Tøffe menn gråter ikke

Frode Hagen gjorde som Glenn Solberg comeback med tanke på dette mesterskapet. Han virker ikke like skuffet som de andre spillerne, for han mener Norge leverte en god kamp mot Kroatia.

- Vi har bare tap én av seks EM-kamper, det hadde jeg aldri trodd på forhånd, sier han.

Johnny Jensen var tilbake på banen mot kroatene, etter at han var utestengt mot Slovenia. Han var svært viktig i det norske forsvaret, som nådde forsvarsmålsettingen.

- Den biten var veldig bra. Målet vårt er å slippe inn færre enn 26 mål, og så begrenser vi det til 23 mot Kroatia, det er veldig bra, sier han til Dagbladet.no.

- Hvor stor trøst er det at dere skal spille OL-kvalik?

- Det er klart det er en liten karamell.

PS! Norge møter nå Sverige til en kamp om 5. plassen på lørdag. Vinneren vil også være sikret en plass i VM neste år.

image: - Tøffe menn gråter ikke
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media