Tøffe økter gir Thorkildsen større stabilitet

Fem uker til sesongdebuten.

STERKERE: Andreas Thorkildsen er i ruten til en ny sesong. I fjor vant han EM-gull i Barcelona. Foto: EPA/EMILIO NARANJO
STERKERE: Andreas Thorkildsen er i ruten til en ny sesong. I fjor vant han EM-gull i Barcelona. Foto: EPA/EMILIO NARANJOVis mer

Andreas Thorkildsen har gjort unna mange økter med stor belastning denne vinteren. Det skal gi mer stabilitet når sesongen kommer i gang.

- Jo, jeg har hatt mange flere økter med større belastning enn tidligere, og det bør hjelpe på stabiliteten i tillegg til mulighetene til å få opp de store lengdene, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

Han forteller også at treningen ikke har vært så mye annerledes enn de siste vintrene, men noe forskjell har det vært.

- Jeg har kastet mer med skikkelig tilløp enn det jeg har hatt for vane de siste årene, og det har fungert så bra at overgangen til selve konkurransesesongen blir mindre enn jeg er vant til, fortsetter han. Og konkurransesesongen er ikke stort mer enn fem uker unna, for sesongdebuten har han lagt til Diamond League-stevnet i Doha 6. mai.

Siden jul har han stort sett oppholdt seg i San Diego i California, og etter en uke hjemme i Norge, skal han tilbake dit i det meste av april.

Unødvendig med tester Trener Åsmund Martinsen har vært med Thorkildsen til USA i flere perioder i vinter, og han er svært fornøyd med det eleven har prestert hittil i vinter.

- Jeg ser på treningene og i vektrommet at han ligger godt an. Du kan si at jeg kjenner ham så godt at det ikke er nødvendig å legge inn særlig med tester. Kroppen hans fungerer faktisk bedre og bedre. Han er blitt mye mykere, og det har gjort at han har mer kontroll på stabiliteten. Det igjen fører til at det tekniske sitter mye bedre enn før, forteller Martinsen til NTB.

Men helt uten testing har ikke Thorkildsen vært i vinter.

- Jeg har brukt stoppeklokka litt på noen av sprinttreningene våre, og han er så rask som han skal være. Når det gjelder toppfarten er han i nærheten av personlig rekord, så jeg kan ikke si annet enn at det ser veldig bra ut, sier treneren.

Som planlagt - Treningen i vinter har gått som planlagt, og selv om vi ikke har forandret mye på det vi har gjort før, så har vi kastet mer fra fast tilløp denne vinteren. Det har fungert veldig bra. Andreas har tålt all kastingen veldig godt, og det er et godt tegn på at kroppen fungerer som den skal, sier Martinsen.

Når de to møtes i San Diego 2. april, starter den siste oppkjøringen mot sesongen, som da ikke er mer enn en måned unna.

- Vi kommer til å legge vekt på smådetaljer og justeringer på det rent tekniske, for selv om det fungerer bra nå, har vi fortsatt en liten jobb å gjøre på det området.

- Den neste perioden i San Diego kommer til å gå med til terping på detaljer og å få flyt i kastingen. På den måten skal Andreas bli konkurranseklar, sier Martinsen til NTB.

- Og hva er resultatmålet i sommer?

- Norsk rekord og flere lange kast er målet, og for å nå disse målene legger jeg grunnlaget nå. Rent fysisk har jeg hatt kapasitet til å slette den norske rekorden min i flere år, men tilfeldigheter har gjort at jeg ikke har hatt klaff. Det har vært litt stang-ut, så vi får se hvordan det går i år, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

(NTB)