Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøffe påstander fra Anja

BREMEN (NTB): Anja Andersen påstår i sin selvbiografi at Walle Bremens tidligere trener Jens Eckhoff systematisk bestakk dommere da hun spilte for klubben fra 1993 til -96.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka, som på norsk får navnet «Jeg er ingen engel (men jeg bakser litt med vingene)» og lanseres neste uke, skriver Anja at Eckhoff selv fortalte om korrupsjonen.

- Jeg har bestukket dommeren i nesten alle våre hjemmekamper i europacupen, siteres Eckhoff i Bækkelaget-spillerens bok. Noen beviser legger hun ikke fram.

- Rene tøv

Eckhoff som trente Walle Bremen fra 1992 til -96, tilbakeviste tirsdag beskyldningene.

- Det er det rene tøv. Jeg kan vanskelig forestille meg at det står i boka. Da må jeg i tilfelle vurdere rettslige skritt, sa han til det tyske nyhetsbyrået DPA som har fått tak i et eksemplar av boka.

Ikke overrasket

Ifølge Andersen var motivet for bestikkelsene «hensynet til sponsorer» og den utbredte korrupsjonen i andre klubber. Hun skriver videre at hun lenge hadde hatt mistanke om at håndballdommere lar seg bestikke.

- Man vinner med ti mål hjemme og taper med 11 borte i europacupen. Det er egentlig ikke mulig mellom jevnbyrdige lag, skriver hun.

Annerledes

Andersens norske forlegger Erling Kagge er meget ordknapp i sin kommentar.

- Den norske utgaven av boka er litt annerledes enn den danske. Det står om dommere i den norske boka også, men jeg vil ikke ut med om denne historien er med, sier han til NTB.

Hele Norges coronakart