Ski-VM 2021: Helene Marie Fossesholms VM-debut:

Tøffe timer: - Ubehagelig

Helene Marie Fossesholm (19) fikk en alt annet enn ideell oppladning til sin VM-debut lørdag.

LETTET: Her er Helene Marie Fossesholm lettet etter å ha fått en god VM-debut - til tross for nervene før start. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LETTET: Her er Helene Marie Fossesholm lettet etter å ha fått en god VM-debut - til tross for nervene før start. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet):

- Det har vært ubehagelig og egentlig ganske jævlig, sier VM-debutant Helene Marie Fossesholm om det siste døgnet før lørdagens skiathlon.

19-åringen er sett på som den neste store norske på kvinnesiden i langrenn. I år har hun preget toppen av resultatlistene i flere renn, og kommer til VM som en reell utfordrer til medaljene på distanse.

Og nettopp det satte sitt preg på de siste forberedelsene til VM-debuten. For nervene tok overhånd fredag kveld.

- Jeg er vanligvis ei jente hvor skravla går hele tida. Det har den ikke gjort fra kveldsmøtet og fram til start i dag. Jeg har vært så nervøs at jeg har vært helt stille, forteller Fossesholm til Dagbladet.

- Virkelig prega

Hun merket tydelig at et VM-løp er noe helt annet enn vanlige renn. Frokosten lørdag måtte virkelig jobbes ned, forteller hun.

- For meg er det et godt tegn at jeg blir nervøs, men så håper jeg kanskje at jeg ikke trenger å bli like nervøs før resten av distansene. Det er bra å være nervøs, men så nervøs som jeg var nå, har jeg ikke noe behov for å være. Det er egentlig litt ubehagelig, forklarer hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer