Tøffe Tromsø vil knuse Rosenborg

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Kongsvinger 4- 1. Sterke Rune Lange vinner dueller, serverer krempasninger og scorer bøttevis med mål. Stjernespissen med 18 mål i serien, ett bak Andreas Lund, er lagspilleren enhver trener ønsker seg: - Nei. jeg jager ikke toppscorer-tittelen, det viktigste er at Tromsø vinner, sier ydmyke Lange.

Nå ser både han og resten av gutan fram til søndagens semifinale i cupen mot Rosenborg på Lerkendal, og TIL reiser til Trondheim med en ring av selvtillit.

- Alle kniver skal slipes før vi møter Rosenborg, lover TIL-trener Terje Skarsfjord.

Han har ført Tromsø til cupmesterskapet før, og tror trønderne kan slås på hjemmebane.

- I dag var resultatet bra, men vi leverte ingen stor kamp. Vi slår neppe Rosenborg med dette, sier Skarsfjord til Dagbladet.

Rune Lange, to fine mål i går, ser på semifinalen som gulrota for ham og laget. Oppgjøret blir også en duell mellom spissene John Carew og Rune Lange.

Tromsø har scoret 12 mål de to siste kampene. Og Kongsvinger forlot Alfheim med en stygg statistikk, målforskjellen Tromsø-Kongsvinger er 26- 3 på de sju siste kampene!

- Lilleputt-mål

- Utilgivelig å slippe inn slike lilleputt-mål, klager Kongsvinger-trener Per Brogeland, som så mye positivt i laget sitt.

- Vi har aldri vært i nærheten av å skape så mange sjanser i Tromsø før. Vi sto ikke med lua i hånda, men tok føringen og festet et godt grep på motstanderen. Dessverre slipper vi inn for lettvinte mål, og scorer ikke på sjansene våre, analyserer Brogeland.

Kongsvinger aner lyset i tunnelen og håper på kvalifiseringskamper for å unngå nedrykk. De møter Vålerenga på Gjemselund i siste kamp, det kan bli fest eller tragedie for ett av lagene.

- Keeper-tabbe

Tromsø er i skarp rute mot tabellplass rett bak medaljelagene. Sjøl uten midtbanemotor Bjørn Johansen, sonte for gule kort i går, klarer laget å utnytte sjansene slik at det blir målfest på Alfeim.

- Det er sterkt å vinne med tre mot et lag som har kniven på strupen i kampen for å overleve i tippeligaen, mener trener Skarsfjord.

Et godt lag har også flaks, og Tromsø fikk en gavepakke fra Kongsvinger-målmann Ole Arvid Langsnes etter fem minutter. Han fikk et tilbakespill, og sparket ballen rett i beina på Roar Christensen, som takket og jublet og satte ballen i åpent mål.

Resten av målene sto Rune Lange for. Først kjempet han til seg ballen og lot Tryggvi Gudmundsson finne nettmaskene, så puttet han inn to med egen lange støvelfot (størrelse 47).

- Vi skal heve oss enda mer i semifinalen mot Rosenborg, lover Rune Lange, uten å nevne at han scoret på overtid på Lerkendal i vår.

- Tromsø har et godt tak på Rosenborg, de kan fort vinne i Trondheim, spår Kongsvinger-trener Brogeland.