- Tøffere å være trener i Norge

- Tippeligaen var et eldorado da jeg kom, sier Rösler.

Aspmyra: Bodø/Glimt - Odd Grenland 0-0

Fredrikstad stadion: Fredrikstad - Rosenborg 2-0

Åråsen: Lillestrøm - Viking 0-0

Alfheim: Tromsø - Brann 0-0

Color Line stadion: Aalesund - Ham-Kam 0-0

(Dagbladet.no): I går fikk Otto Ulseth sparken som trener i Tromsø og i dag får Steinar Nilsen sin kampdebut som lagets nye sjef hjemme mot Brann.

Lillestrøms Uwe Rösler er inne i sin første sesong som trener, og mener arbeidsforholdene for ham og hans trenere bare blir tøffere.

- Da jeg kom til Norge som spiller (sommeren 2002), var Tippeligaen et trenereldorado. Nå er forholdene blitt mye tøffere og det er større kamp om jobbene, sier tyskeren til Dagbladet.no.

TYSK DISIPLIN: Uwe Rösler stiller høye krav til sine spillere og mener presset også øker på trenerne i Tippeligaen. Scanpix
TYSK DISIPLIN: Uwe Rösler stiller høye krav til sine spillere og mener presset også øker på trenerne i Tippeligaen. Scanpix Vis mer

Og det stopper ikke der, mener den tidligere Manchester City-angriperen.

- Det vil bli enda tøffere ettersom flere og flere utenlandsproffer vender hjem som trenere og klubbene får mer penger. Viking har hentet inn Roy Hodgson og det er et signal når en så merittert trener kommer hit.

- Jeg tror flere utenlandske trenere vil komme til Norge i årene som kommer, mener Rösler.

Han synes ikke det var noe hyggelig å få beskjeden om at Ulseth måtte gå fra jobben i Tromsø.

- Vi sitter alle i samme båt, og det er aldri hyggelig når kolleger må gå fra jobben. Likevel er det ikke noe nytt at det er press på trenere, vi er det svakeste ledd og de som ofte ryker først. Og jeg klager ikke, slik er jobben, sier Uwe Rösler.