- Tøffere enn sist

Landslagssjef Nils Johan Semb var bare mellomfornøyd med trekning av kvalifiseringsgruppa til VM i fotball 2002.

- Dette blir tøffere enn sist. Denne gruppa er sterkere enn de to foregående EM- og VM-kvalifiseringene sier Semb.

Med motstandere som Ukraina, Polen, Armenia, Hviterussland og Wales, er det likevel ingen tvil om at Norge hører til favorittene til å gå videre.

Ingen slaktoffer


- Det blir jevne og spennende kamper, med oss og Ukraina som klare puljefavoritter, sier Semb til NTB.

- Gruppa har ingen slaktoffer, men mange land som kan ta poeng fra hverandre. Wales slo blant annet Danmark i den siste EM-kvalifiseringen, så gruppa er mer vrien enn den ser ut som på papiret.

Samtlige av lagene i gruppa, utenom Polen (falt en plass), har hatt stigning på FIFA-rankingen det siste året. Keeper Frode Olsen var allerede i gang med forberedelsene til de mange turene til Øst-Europa da Dagbladet ringte for å få kommentar til trekningen.

- Vladi kruntsji njemeth nadinje, og det kan du bare sitere meg på. Nå er det bare å begynne å pugge mongolsk slettespråk for oss, fleiper Olsen.

Han mener Norge er en klar gruppefavoritt.

Tøffe tak


- Det blir tøft, men vi er nok favoritter. Jeg synes vi taklet favorittstempelet i EM-kvaliken bra. Motivasjonen blir ikke noe problem, for det å nå et VM-sluttspill er en stor bonus uansett.

Spurs-stjerna Steffen Iversen har også respekt for motstanderne i gruppa, særlig Ukraina.

- De gjorde en god figur i EM-kvaliken. Det vanskeligste med å spille i Øst-Europa er at vi ofte vet lite om lagene. Det blir tøffe tak, sier Steffen til Dagbladet.