Tøffere Golden League for Thorkildsen

Spyd fortsatt med, men må vinne alle seks.

Andreas Thorkildsen får sjansen igjen, men det blir en tøffere Golden League for den norske spydkasteren neste år.

Topprisen i neste års Golden League er på en million dollar, men de utøverne som ønsker å stikke av med potten, må vinne i alle de seks stevnene. I år var det mulig å stikke av med en del av pengene etter fem av seks seirer, men det har Golden League-arrangørene forlatt i år.

Langdistansene er kuttet ut fra Golden League-programmet i 2007. Det antydet Bislett-general Svein Arne Hansen overfor NTB tidligere i høst, og han hadde rett.

Men spyd for menn er med, for tredje året på rad.

Ved siden av spyd kommer 100 meter, 1500 meter, 110 meter hekk og tresteg til å stå på programmet for mennene. Kvinnene skal konkurrere på 100 meter, 400 meter, 100 meter hekk, høyde og stav.

Nytt neste år er også at dersom ingen klarer å vinne sin øvelse i alle de seks stevnene i Oslo, Paris, Roma, Zürich, Brussel og Berlin, så er det en mulighet for dem med fem seirer. De får da en mulighet til å dele 500.000 dollar, men det er en premie som bare gjelder dersom ingen klarer å vinne i samtlige stevner.

Golden League innledes på Bislett 15. juni neste år - i en sesong da VM går i japanske Osaka i september.

(NTB)

NY SJANSE: Spyd blir værende i Golden League, men neste år må Andreas Thorkildsen vinne alle seks stevnene for å kjempe om gullpotten. Foto: EPA/Scanpix
NY SJANSE: Spyd blir værende i Golden League, men neste år må Andreas Thorkildsen vinne alle seks stevnene for å kjempe om gullpotten. Foto: EPA/Scanpix Vis mer