- Tøffere i byen enn på landet

Sjekk videoen av sprinternes knalltøffe økt.

||| ULLEVÅLSETER/SOGNSVANN (Dagbladet.no): De norske sprintgutta har samling i Oslo denne uka, og onsdag fikk løperne et knalltøft møte med Nordmarka.

De måtte finne fram bjørnekreftene, og kjempe mot melkesyre og såre bein da intervalltrening i motbakke sto på menyen.

- Det er tøffere i byen enn på landet. De landsens gutta ser jo litt stakkarslige ut, men det er bra trøkk i dem likevel, sier bygutt Øystein Pettersen etter at økta er over.

Måtte spy

Og tøft, det ble det for utøverne som ikke akkurat er kjent for å skulke treninga. Noen måtte til og med ofre frokosten etter kraftprøven.

- Jeg måtte spy skikkelig. Det har jeg ikke gjort siden trekilometeren da jeg var 12 år, sier Johan Kjølstad med et smil.

Mot slutten av økta var det mange innbitte ansiktsutrykk, og det var tydelig at alle måtte presse seg hardt for å kunne fullføre.

- Dette er mer råskap og melkesyre enn en vanlig økt, og jeg er sikker på at dette er relevant når man kommer inn på oppløpet i for eksempel VM, sier Norges beste sprinter Ola Vigen Hattestad.

Legger grunnlaget

For utbyttet av en økt som dette er å kunne presse seg til det ytterste når det er finaler i vinterens sprintrenn. Det er en stor påkjenning med mange korte intervaller.

- Jeg måtte komme meg vekk så fort som mulig, for jeg var kvalm og uggen etterpå. Men dette gir oss grunnlaget til å holde farta oppe selv om kroppen er stiv som en stokk, og det er noe av det viktigste for oss sprintere, sier Anders Gløersen.

24-åringen fra Oslo er ett av Norges håp foran VM-sesongen, og etter å ha slitt en del med sykdom, føler han at han virkelig er i rute.

- Det viktigste for meg er å få en formtopp i VM. Mesterskapet er virkelig på hjemmebane for meg, og det er ikke ofte man får oppleve det, sier han.

I vinter gikk han helt til topps i prøve-VM, en opplevelse han beskriver som «helt rått».

- Det blir nok enda vanskeligere å vinne VM, men kommer jeg meg dit skal jeg kjempe om gull, sier han bestemt.

FULLT KJØR: Det ble mye melkesyre på sprinterne i Nordmarka på onsdag. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FULLT KJØR: Det ble mye melkesyre på sprinterne i Nordmarka på onsdag. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer