STRENGERE KONTROLL:  Legenden Noriaki Kasai svever i Planica i år. Nå får hopperne tøffere utstyrskontroll. Foto: NTB Scanpix
STRENGERE KONTROLL: Legenden Noriaki Kasai svever i Planica i år. Nå får hopperne tøffere utstyrskontroll. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tøffere utstyrskontroll for hopperne

FIS bekrefter.

Neste sesong vil hopperne bli møtt med flere og strengere kontrollører i verdenscupen. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS) overfor VG.

Ifølge avisen vil de omdiskuterte hoppdressene få en annen søm som gjør at skrittmålet økes med tre centimeter. I tillegg skal det innføres en ekstra kontrollør på toppen av bakken.

- Vi øker skrittmålet for å få vekk ryktene som har versert i miljøet om manipulering med undertøyet. Samtidig fører det til at hastigheten i landingsøyeblikket blir dempet, som igjen reduserer faren for skader. I tillegg innfører vi kontroll på toppen i verdenscupen. Det gjør vi for å redusere muligheten for manipulering med utstyret, sier leder av utstyrskomiteen i FIS, Bertil Pålsrud til VG.

I vinter ble norske utøvere tre ganger diskvalifisert på grunn av utstyret. Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, føler seg likevel trygg på at Norge stort sett holder seg innenfor reglementet.

- Vi er vel den nasjonen med færrest diskvalifikasjoner i forhold til antall kontroller. Det forteller meg at vi har et kontrollsystem som fungerer, sier han.

(NTB)