Tøffest i by\'n

Bernt Hulsker er for øyeblikket Tippeligaens råtass. Den samme tittelen hadde Steven Lustü for noen år tilbake. I morgen møtes de på Ullevaal. Hvem er tøffest i by\'n?

-  Hvis jeg spiller, blir det tøft å møte Steven. Tøft, men rettferdig, sier Hulsker.

For han innrømmer gjerne at han har en knallhard spillestil.

-  Den spillestilen har jeg hatt i mange år. Det er ikke så gjennomtenkt. Det er bare sånn jeg spiller fotball. Og det er ikke slik at man ikke er ordentlig og rettferdig hvis man har en tøff stil.

I går kom dommen fra Fotballforbundets doms- og sanksjonsutvalg etter at han slo en knyttneve i ryggen til Aalesunds Peter Werni:

«Ved vurdering av Hulskers handling kom doms- og sanksjonsutvalget frem til at den fremstår som en mellomting mellom et slag og dytt, selv om neven er knyttet, og at den ikke kan karakteriseres som særlig kraftfull eller farefull,» heter det i en pressemelding fra forbundet.

Soner mot Viking

Dommen er ikke rettskraftig før ankefristen går ut på mandag. Derfor kan Hulsker uansett spille morgendagens kamp mot Lyn.

-  Jeg er uansett ferdig med denne saken. Jeg håper bare forbundet nå klarer å være konsekvente i slike saker, sier Vålerenga-spissen.

 RÅTASSER: Både Bernt Hulsker (t.v.) i Vålerenga og Steven Lustü (t.h.) i Lyn er knallharde i duellene. Og begge mener at det er jobben deres. Foto: TORE BERGSAKER
RÅTASSER: Både Bernt Hulsker (t.v.) i Vålerenga og Steven Lustü (t.h.) i Lyn er knallharde i duellene. Og begge mener at det er jobben deres. Foto: TORE BERGSAKER Vis mer

-  Vi kommer ikke til å anke denne avgjørelsen. På prinsipielt grunnlag burde vi ha gjort det, for det er ikke riktig at Bernt skal lide for at denne hendelsen tilfeldigvis ble fanget opp, sier VIF-direktør Kjetil Siem.

Straffen blir sonet i neste serierunde, når Vålerenga møter Viking hjemme.

Var råtass

Lyns Steven Lustü har ingen problemer med å akseptere Hulskers temperament:

-  Jeg prøvde meg også med ekstra tøff spillestil for tre år siden. Det har mye med fokus å gjøre. Jeg ble stemplet som råtassen i norsk fotball, og dommerne begynte å blåse for alt mulig. Ubevisst har jeg nok jobbet med det. Roet meg ned. Nå blåser ikke dommerne så mye heller. Kanskje de skjønner min spillestil bedre etter flere år her oppe. Men jeg er jo en oppfarende spiller med sterkt temperament. Kanskje litt for sterkt en gang iblant.

Idiot i 90 minutter

Og at temperament er viktig i fotballen, er de begge enige om. For på banen er du fiende bare du bærer feil drakt.

-  Jeg har så mye adrenalin i kroppen at jeg ikke klarer å tenke klart. Tenker ikke på hvem det er jeg kjemper mot. Har han feil drakt, så er han fiende. Det blir jo sagt mye stygt også, men ingen tar det alvorlig etter kampen. Sånn fungerer fotballen. Du er en sinna idiot i 90 minutter, og så er du normal igjen. Og det som blir sagt i kampens hete, egner seg ikke på trykk, sier Hulsker.

Lustü er enig og mener spillerne er gode til å glemme det som har skjedd på banen bare kampen er over.

-  Er du i en duell, tror du der og da at alt er med vilje. Men som oftest er det jo ikke det.

Ikke vondt ment

Det handler bare om at profesjonelle fotballspillere er godt betalt for å yte hundre prosent på jobb. Alle dueller skal vinnes. Og noen spillere har et spesielt ansvar for å være tøffe.

-  Alle gode lag har en opprydder. For eksempel Thomas Gravesen i Real Madrid. Hans jobb er å erobre ballen og rydde plass til de store stjernene. Chelsea har Claude Makelele til den samme jobben. Styrke og muskelkraft er også min stil, sier Lustü.

Han bare rister på hodet over etterspillet etter Hulskers armbruk.

-  Mange av dem som uttaler seg, skjønner seg ikke på spillet. Ingen ting er vondt ment, og jeg er sikker på at Bernt angrer på det som skjedde, sier Lustü.

Og Bernt Hulsker nikker.