Tøffingen vinner som førstereisgutt

Trener og kusk Geir Vegard Gundersen tar med seg to stallhester til byen med de sju fjell. Han tror ikke han taper med favoritten Lincoln Frontline i V75-2 på Bergen Travpark lørdag. 4-åringen er Dagbladets banker.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

Lincoln Frontline er ute på langtur med overnatting for første gang i sitt liv. Det tror ikke trener og kusk Geir Vegard Gundersen skal by på problemer for Dagblad-bankeren.

Lincoln Frontline innledet karrieren på en strålende måte. 4-åringen skal være minst førti meter bedre enn sine konkurrenter på kapasitet. Men reisen kan være et usikkerhetsmoment.

Mange favoritter har sviktet grunnet lite eller intet inntak av mat og vann på langtur. Hestene oppstalles gjerne i gjestestaller, noe som medfører en del uro. Hester kommer hele natten gjennom. Hestene er borte fra sine kjente, hjemlige og trygge omgivelser. Noen hester elsker å være på tur, andre kan bli urolige og ikke ta til seg verken vått eller tørt på turen. Da pleier de siste meterne gjerne å bli tunge i beina.

- Lincoln Frontline har travet fine løp. Galoppene skyldes at han ikke er så rutinert ennå, forteller trener og kusk Geir Vegard Gundersen til dagbladet.no.

- Han har trent fint, og var kun slått av gode Tooclosetocall sist på Biri. Han travet et godt løp på en god tid. Denne gangen står han fint til spormessig. Det er første gang Lincoln er ute på langtur, men jeg tror det skal gå bra, for han er en ordentlig tøffing, sier Geir Vegard Gundersen om den lekre og elegante Dexter Frontline-sønnen.

- Jeg satser på å lede hele veien, fortsetter han.

Lincoln Frontline kan trøste seg med selskap av stallkameraten Playful på turen. Også for Playful er det første gang på overnattingstur.

TET OG SEIER. Geir Vegard Gundersen har store seiersambisjoner med Lincoln Frontline. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TET OG SEIER. Geir Vegard Gundersen har store seiersambisjoner med Lincoln Frontline. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg tror det skal gå bra. Han er samme type som Lincoln, kald og rolig. Playful har vært flink hele veien. Han er på talefot med strekhestene, men de på tillegg tror jeg kan bli for gode. I beste fall en trippelsjanse, sier Geir Vegard Gundersen om sin andre stallhest som kommer ut i V75-finalen.

Åsbjørn Tengsareid med drøssevis med outsidere

Norgesmester i NM for travkusker, Åsbjørn Tengsareid, stiller med et kanonlag med superoutsidere lørdag.

- Røste Bo (V75-3/V5A-5) er min beste sjanse for dagen. Hesten holder flott form, og står fint til spormessig. Vi trakk det beste sporet, og jeg vil prøve å lede hele veien, avslører kusk Åsbjørn Tengsareid.

Åsbjørn Tengsareids vurdering av sine oppsitt lørdag:

- Mixen (V5A-1) møter Pajahn på strek. Det kan bli vrient, men min hest holder sin fine form, og jeg har god tro på at vi kjemper om seieren igjen.

- No Pain No Gain (V5A-2) har travet to fine løp. Han star perfekt til spormessig og jeg satser på å lede hele veien.

- Låhne Trym (V75-1/V5A-3) travet et godt løp etter galopp sist. Han står fint til i springspor, og feilfritt kan han vinne.

- Beaggle Cassidy (V75-2/ V5A-4) vant fra dødens i billig lag sist. Han møter bedre hester denne gang, men er verdt en gardering litt ute.

- Labella Halbak (V75-4) er ei flink hoppe som står kjelkete til i spor åtte. Hun er avhengig av ryggløp i det lengste. Hun er ikke helt borte med rett reise.

- Mr. Maksi (V75-7) står fint til spormessig, men møter for gode hester til å ha noe med seiersutfallet å gjøre. Maks en trippelplass.

Er du alene om å ha sju rette lørdag kan du bli 50 millioner rikere.

OUTSIDERKUSK. Åsbjørn Tengsareid kjører flere outsidere og en favoritt i V75-løpene på Bergen Travpark.