NYTTÅRSFEIRING: En oppskrubbet Tom Hilde kunne berolige Anders Bardal (t.v.) og Johan Remen Evensen om at humøret er på topp. Likevel er det ingen tvil om at Hilde er alvorlig skadd. Resten av Hoppuka, og kanskje hele sesongen, går fløyten. Foto: Tore Ulrik Bratland
NYTTÅRSFEIRING: En oppskrubbet Tom Hilde kunne berolige Anders Bardal (t.v.) og Johan Remen Evensen om at humøret er på topp. Likevel er det ingen tvil om at Hilde er alvorlig skadd. Resten av Hoppuka, og kanskje hele sesongen, går fløyten. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

- Tøffinger har ikke vondt

Tom Hilde (24) møtte hopperne igjen i kveld: - Akkurat nå er sesongen ferdig.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): På selveste nyttårsaften var det duket for et hyggelig gjensyn på hotell Mercure i tyske Garmisch-Partenkirchen.

I det første hoppukerennet i Oberstdorf fredag, falt Tom Hilde og brakk ryggen. Han lå på sykehus i over ett døgn, men i ettermiddag ble han skrevet ut.

Turen gikk direkte til Garmisch, og hoppguttas nyttårsfeiring.

- Tøffinger har ikke vondt, sa Hilde og smilte ved 21-tida i kveld.

Skrubbet opp At 24-åringen fra Asker har fått tøff medfart, er det ingen tvil om. Ansiktet er skrubbet opp, og det er registrert brudd i den åttende ryggvirvel.

- Ansiktet er det minste problemet, sa Hilde.

Hopplandslaget har for vane å feire nyttårsaften på hotell Mercure, rundt ti minutter i bil fra hoppbakken. Her er også NRK-kommentator Arne Scheie og ekspert Espen Bredesen.

 Med en bekymret mine ville Scheie naturligvis vite hvordan det går med Hilde. Som resten av hopplandslaget og Norge.

- Akkurat nå er sesongen ferdig, sier Hilde, som reiser til Norge mandag.

Pressekonferanse i morgen Den ulykksalige hopperen vil delta på en pressekonferanse i Garmisch klokka 11.30 første nyttårsdag.

Derfor ble det ingen lengre intervjuer i kveld.

Hildes mamma, Tone, var sjokkert vitne til sønnens fall i Schattenbergbakken fredag. Forferdet så hun at sønnen ble kjørt vekk i sykebil.

- Har du klart å berolige henne?

- Ja, det går fint, sa Hilde.

Blant høydepunktene i kveld er debutantenes nyttårstale. I år er dette representert ved Atle Rønsen Pedersen og Vegard Sklett.

Men for mye alkohol blir det neppe ...

Allerede om noen timer går det tradisjonelle nyttårshopprennet i Garmisch.

SAMTALE: Arne Scheie var frampå og hilste på Tom Hilde i kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
SAMTALE: Arne Scheie var frampå og hilste på Tom Hilde i kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer