Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tøft å ikke være i toppform

Men nå har formsvak Bjørndalen fått svaret han trengte.

UVANT MOTGANG: Ole Einar Bjørndalen ble nummer 22 på sprinten og nummer 24 på den påfølgende jaktstarten. Sjetteplassen på normalstartet derimot var et steg i riktig retning - og nå føler veteranen at kroppen svarer slik den skal. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
UVANT MOTGANG: Ole Einar Bjørndalen ble nummer 22 på sprinten og nummer 24 på den påfølgende jaktstarten. Sjetteplassen på normalstartet derimot var et steg i riktig retning - og nå føler veteranen at kroppen svarer slik den skal. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

KHANTY-MANSIJSK (Dagbladet.no): Siden gjennombruddet mot slutten av 90-tallet har Ole Einar Bjørndalen vært en mester til å finne toppformen når det er mesterskap.

Seks OL- og 15 VM-gull vitner om det, men i årets VM har tidenes beste skiskytter slitt med å henge med i løypa.

Bortsett fra å ha bidratt til gullet i mixed-stafetten har 37-åringen endt på 22. plass i sprinten, 24. plass i den påfølgende jaktstarten, før han fikk en opptur med sjetteplass på 20-kilometeren.

Én bom der gjorde at sølvet gikk tapt, men det tok han faktisk ikke så tungt. Han trengte en bekreftelse, og fikk det.

- Kroppen har vært bra etter 20-kilometeren. Jeg har hentet meg bedre inn enn etter de andre løpene, så jeg gleder meg til å gå igjen, sier han til Dagbladet.no.

Til tross for svak form til ham å være, er Bjørndalen selvfølgelig et sikkert kort på fredagens stafett, og lørdag skal VM avsluttes for mennenes del med fellesstart.

Å ikke ha fått ut det han pleier, har vært tøft for den seiersvante veteranen.

- Man må ta hvert løp som en ny sjanse og en ny mulighet. Kroppen er ikke hundre prosent, men den kunne vært verre og jeg må gå med den maskinen jeg har. Det er klart det er tøft å ikke være i toppform, jeg er vant til å være det i mesterskap.

Men alt er heller ikke sorgen for «Simostranda-ekspressen». Uansett hva som skjer vil han reise hjem fra VM med minst ett gull.

- I mixed-stafetten gikk jeg veldig fort på ski, mens jeg hadde seint startnummer på 20-kilometeren og det var ikke så smart. Det ble mye kaldere og da ble føret trått. Det er to løp igjen, og jeg skal gjøre det jeg kan for å få maks uttelling der, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling