- Tøft å slå Norge

ULLEVAAL (Dagbladet): Chelseas stjernespiss Jimmy Floyd Hasselbaink mener Norge har flust av gode fotballspillere, og tror Nederland vil få det tøft i dagens treningsdyst.

- Jeg kjenner mest til dem som spiller i England. Solskjær er et stort navn. Lundekvam er god, og så har jeg jo spilt sammen med både Eirik Bakke og Alf Inge Haaland i Leeds, sier Hasselbaink til Dagbladet.

- I Norge hevder mange at nordmenn er individuelt dårlige spillere sammenliknet med deg og dine lagkamerater på Nederland?

- Ja vel, slik ser ikke jeg på det. Etter min mening har dere mange gode spillere i Norge. Og det var jo synd at dere ikke greide kvalifiseringen til VM.

Vanskelig

Han tror det blir tøft å slå Norge hjemme på Ullevaal.

- Ja, det blir en vanskelig kamp. Og det er en viktig kamp for oss. Vi trenger all den selvtilliten vi kan få før vi starter kvalifiseringen til EM.

- Å slå Norge vil bedre selvtilliten?

- Ja, helt klart. Det er en sterk motstander. Og selvtillit får vi uansett av å vinne, gliser Hasselbaink som er usikker på om han starter kampen i kveld.

- Vi har mange gode spisser. Alle vil spille. Men for laget er det en stor styrke.

Hasselbaink var den mest imøtekommende av de nederlandske stjernene som trente en drøy times økt i fryktinngytende tempo på Ullevaal i går. Mens feterte navn som Patrick Kluivert og Edgar Davids suste forbi pressen med arrogant mine, så pratet Hasselbaink flittig med både norske og nederlandske journalister.

Carew, hvem?

Det gjorde også Barcelona-stjernen Frank de Boer. Men hans kunnskap om norsk fotball virket langt mer begrenset.

- Kjenner du navnet på noen norske spillere i Spania?

- Nei, har de noen der? spør de Boer med et steinansikt.

- John Carew, kanskje?

- ...Ja. Carew. Det stemmer. Han er norsk.

- Kjenner du midtstopperen i Alaves. En kar med krøller? (Dan Eggen, red.anm.)

- Nei, jeg vet ikke hvem du mener. Men jeg kjenner godt til André Bergdølmo i Ajax, og laget har flere gode spillere, sier de Boer.

Trener Dick Advocaat mener Norge og Nederland stiller passe likt i kveld.

- Ja, Norge har samme problem som oss. Vi kom ikke til VM. Derfor er denne kampen viktig for begge lag, sier Advocaat til Dagbladet.

MÅLKONGE: Nederlands spiss-stjerne Jimmy Floyd Hasselbaink er usikker på om han får starte mot Norge på Ullevaal i kveld. - Vi har mange gode spisser. Alle vil spille. Men for laget er det en stor styrke, sier Hasselbaink til Dagbladet.