Tøft comeback for Hodgson i England

Møter Chelsea i dag.

• Direkte 13.45: Fulham - Chelsea

(Dagbladet.no) Den tidligere Viking-treneren Roy Hodgson leder sitt nye lag Fulham for første gang fra benken i dag. Den forrige kampen - mot Birmingham - så han fra tribunen.

Engelskmannen har tilbrakt mye av sin managerkarriere i Norden, men han er ikke spesielt spent før overgangen til Premier League av den grunn.

Han mener nemlig å vite hva han går til.

- Jeg er veldig forberedt. Det er kanskje ti år siden jeg jobbet her (Blackburn), men jeg har ikke akkurat jobbet på et lavt nivå i mellomtida. Tvert imot, sier han ifølge BBC.

Topp mot bunn

Hodgson sa opp jobben som finsk landslagssjef for en snau måned siden, og er nå tilbake i fødelandet. Og han kunne nesten ikke fått en tøffere tilbakekomst.

Chelsea ligger på tredjeplass, fire poeng bak Manchester United og seks bak Arsenal.

TILBAKE PÅ BALLØYA: Roy Hodgson har jobbet i blandt annet Norden og Saudi-Arabia. Nå er han tilbake i England - og oppgaven er å berge plassen med Fulham. Foto: REUTERS
TILBAKE PÅ BALLØYA: Roy Hodgson har jobbet i blandt annet Norden og Saudi-Arabia. Nå er han tilbake i England - og oppgaven er å berge plassen med Fulham. Foto: REUTERS Vis mer

Fulham, også fra Vest-London, ligger i den andre enden av tabellen. De hvite og sorte har bare kapret 15 poeng på 20 kamper så langt, og ligger nest sist i Premier League.

Denne oppgaven tar han fatt på etter bare 30 minutter med spillerne på treningsfeltet og et 15 minutters spillermøte, skriver The Guardian.

- Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring fra europeisk og internasjonal fotball, sier Hodgson.

Den engelske statskanalen ramser opp en rekke av klubbene Hodgson har trent, men nevner ikke Viking. Det gjør heller ikke nyhetsbyrået PA. Kanskje ikke så rart, for engelskmannen har tross alt trent landslag som Finland og Sveits, i tillegg til blant annet Inter, Blackburn og Grasshoppers. Han har også jobbet for UEFA og FIFA.

Frykter ikke nedrykk

Overgangsvinduet i europeisk fotball er nå åpent, men det virker ikke som Hodgson har planer om å handle villt for å berge plassen med Fulham.

- Det er viktig at vi først og fremst jobber med de spillerne vi har her.

Likvel:

- Som alle andre tenker jeg at overgangsvinduet er en viktig periode i året og hvis de riktige typene er tilgjengelige, da vet jeg at jeg har styrets støtte til å handle, sier han.

Med tanke på at Fulham bare har vunnet to av 20 Premier League-kamper denne sesongen, bør han nok foreta seg noe. Enten må han gjøre drastiske tiltak med troppen han har, eller så må han styrke den betraktelig.

- Jeg kan ikke frykte nedrykk. Framtida ser lys ut og jeg er optimistisk i forhold til å leve opp til forventingene om at vi skal berge plassen, sier Roy Hodgson.

• Direkte i dag: Seks kamper i Premier League