RØK AKILLES: Milans leiespiller David Beckham ble båret av banen med en røket akilles i helga, og ble operert i Finland denne uka. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix
RØK AKILLES: Milans leiespiller David Beckham ble båret av banen med en røket akilles i helga, og ble operert i Finland denne uka. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/ScanpixVis mer

- Tøft for Beckham å komme tilbake

Frykten for liknende skader gjør at John Arne Riise trener ekstra styrke.

||| ROMA (Dagbladet): En av de store snakkisene både blant supportere og fotballspillere den siste uka har vært David Beckhams stygge skade. Engelskmannen hadde håpet på en jokerrolle i Fabio Capellos VM-lag i Sør-Afrika i sommer, men må nå belage seg på fem-seks måneders avbrekk.

Spørsmålet er om 34-åringen i det hele tatt kommer tilbake på banen. Capello håper på comeback til EM-kvalifiseringen slik at han kan ha sjansen til å bli med til EM i Polen og Ukraina i 2012.

- Jeg håper han kan bli klar til EM-(kvalifiseringen) fordi han er en av de beste spillerne i England, sa Capello til britisk presse for et par dager siden.

- Beckham er en godt trent spiller som har tatt vare på kroppen sin. Det er det ingen tvil om. Jeg håper han kommer tilbake. Og at han klarer å komme tilbake slik at han kan være med i 2012. Det blir selvsagt tøft og vanskelig, men han er en veldig profesjonell spiller, sier John Arne Riise som møtte Dagbladet i Roma tidligere i dag.

Trener ekstraRoma-spilleren forteller at Beckhams skade, som skjedde sist søndag i Serie A-oppgjøret mot Chievo (1-0), er et godt eksempel på hvorfor han sjøl legger ned en ekstra treningsinnsats på Trigoria-feltet en 40 minutters kjøretur utenfor sentrum av «Den evige stad».

- Det er derfor jeg trener mye generell styrke på ankler og knær. Beckham er godt trent, men du så hvor lett det skjedde, sier 29-åringen som sjøl er ekstremt lite skadet til å være toppspiller.

Riise har spilt flest minutter i Serie A av samtlige spillere på «Giallorossi» denne sesongen.
 
- Bank i bordet. Men det kan skje fort. Det er for dumt å bli skadet hvis man har muligheten til å gjøre noe med det. Jeg gir gjerne en ekstra time på treningen selv om slik trening er dønn kjedelig, forteller venstrebacken.

Snytt av De RossiFå nordmenn har spilt like mange kamper mot den nåværende AC Milan-spilleren som sunnmøringen. Riise har stor respekt for den engelske veteranen med over 100 kamper for England — og har tidligere fortalt at han ser på fotballens største kjendis som et forbilde.

Riise er også en lidenskapelig draktsamler. Og nettopp Beckhams drakt mangler i samlingen. Den tidligere Monaco-og Liverpool-spilleren hadde sjansen til å gjøre noe med det da Roma møtte Milan 6. mars.

- Fikk du drakten?

- Nei, han hadde avtalt med Daniele De Rossi før kampen, sier Riise som mener han skal klare å få tak i Beckhams trøye på et vis seinere.   

Om det blir på banen eller utenfor, gjenstår å se.

TRENER EKSTRA: John Arne Riise er ingen pusling, men legger likevel inn ekstra økter med styrke for knær og ankler for å unngå skader. Her i duell med Beckhams lagkamerat i A.C. Milan, Klas-Jan Huntelaar. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix
TRENER EKSTRA: John Arne Riise er ingen pusling, men legger likevel inn ekstra økter med styrke for knær og ankler for å unngå skader. Her i duell med Beckhams lagkamerat i A.C. Milan, Klas-Jan Huntelaar. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix Vis mer