Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tøft for Bjarte

Bjarte Engen Vik sikret seg verdenscupseieren sammenlagt ved å vinne kombinertrennet i Holmenkollen i dag. Men det var likevel tøft for en kropp som ikke er helt i toppslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ble tøft. Jeg er ikke i toppform og var tung i brystet. Men etter 12,5 kilometer ledet jeg såpass klart at jeg hadde full kontroll, sa Bjarte Engen Vik etter sin femte seier i Holmenkollen.

Engen Vik gikk ut med en ledelse på 1.32 minutter på Hannu Manninen, som var den farligste av konkurrentene etter hopprennet. Satoshi Mori og Jouni Kaitainen, som lå nærmest etter fredagens hopprenn, ble som ventet aldri noen trussel. I mål endte Manninen på 2. plass, slått med 12,5 sekunder. Kenji Ogiwara fulgte like bak på tredjeplass.

Vunnet halvparten

Med dagens seier har Bjarte Engen Vik vunnet åtte av 16 verdenscuprenn denne sesongen. Seieren var hans 18. totalt i vc-renn. Foruten å være suveren i verdencupen, toppet han sesongen med to individuelle gull i VM.

- Gullene i VM er høydepunktet denne sesongen, men en seier i verdenscupen totalt er nesten like viktig. Det er tross alt levebrødet mitt, sa Engen Vik, som ennå ikke har bestemt om han fortsetter som kombinertløper etter denne sesongen.

Selv om samboeren Eva Leistad har gitt klarsignal til videre satsing, er det Bjarte selv det hele ligger på.

To år til?

- Hvis jeg skal fortsette, blir det i to år til. Jeg er jo kvalifisert til VM i Lahtis om to år og tar ingen plass fra de andre. Om jeg fortsetter avgjør jeg relativt raskt etter påske. Da skal jeg ha et møte noen av sponsorene for å høre hva slags opplegg de kan tilby med hensyn til utdanning, sier Bardufoss-løperen.

Først vil han fordøye seieren i Holmenkollen og gå inn for å vinne verdenscupfinalen i Zakopane neste helg.

(ntb)