Tøft for Bora

Kina-sjef Bora Milutinovic må trolig se langt etter avansement etter 2-0-tapet mot Costa Rica.

Trenerlegenden Bora Milutinovic kalles «den magiske treneren» i Kina. I dag var det ikke mye magi å se.

Verken Kina eller Costa Rica imponerte i Gwangju i dag. Lenge kunne det se ut som om VMs første 0-0-kamp var på gang. Men etter en drøy times spill sprakk den kinesiske forsvarsmuren. Costa Rica-scoret to kjappe mål.

Ronald Gomez skjøt inn 1-0 fra cirka 14 meter etter 61 minutter. Noen minutter seinere nikket Mauricio Wright inn 2-0. Denne gangen gjorde Gomez flott forarbeid.

Kina skapte nesten ingenting i løpet av landets første 90 VM-minutter. Det er helt sikkert en stor skuffelse for millioner av kinesere og trener Bora Milutinovic. Den serbiske trenernomaden deltar i sitt femte VM-sluttspill med sin femte lag. Han hadde ansvaret for Mexico i 1986, Costa Rica i 1990, USA i 1994 og Nigeria i 1998.

Hver gang har han tatt laget videre fra gruppespillet. Det ser veldig vanskelig ut nå. I neste kamp venter Brasil.

En annen kinesisk skuffelse i dag: Bare i overkant at 27 000 tilskuere var på stadion som tar 43 000. Det var ventet at 40 000 kinesere skulle ta turen til VM.

Også Costa Rica kan få det vanskelig med å gå videre. Dagens oppvisning tyder på at Brasil og Tyrkia vil ta seg videre fra gruppe C.

BEST:</B> Costa Ricas Paulo Wanchope stakk til slutt av med seieren mot Chengying Wu og Kina. Foto: SCANPIX/REUTERS/DAMIR SAGOLJ
<B>GOD KEEPER:</B> Costa Ricas keeper Erick Lonnis tok hånd om det som kom. Foto: SCANPIX/AP/AMY SANCETTA