VONDT TILBAKEKOMST: Lars Petter Nordhaug er tilbake blant de beste sykkelproffene i Baskerland rundt. Dette bildet er fra Strade Bianche i mars. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
VONDT TILBAKEKOMST: Lars Petter Nordhaug er tilbake blant de beste sykkelproffene i Baskerland rundt. Dette bildet er fra Strade Bianche i mars. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

- Tøft for hodet å få denne i trynet

Comeback av mindre trivelig sort for norsk Sky-proff.

(procycling.no): 151.-plass og nesten et kvarter svakere tid enn de beste ble fasiten for Lars Petter Nordhaug i rittcomebacket.

Etter noen ukers skadeopphold gikk han løs på første dag av det steintøffe etapperittet Baskerland rundt mandag. Det ble definitivt en opplevelse av det tunge slaget.

- Dette var en skuffende dag, og det var tøft for hodet å få denne i trynet, innrømmer Sky-proffen i en SMS til procycling.no.

Han understreker likevel at han skal kjempe videre i rittet de nærmeste dagene.

• Les mer: - Spent på hvordan hånda fungerer i ritt

Stygg kuttskade På nest siste etappe av Tirreno-Adriatico i mars var uhellet ute for Nøtterøy-syklisten.

Nordhaug fikk hånda inn mellom eikene og gaffelen på sykkelen da han skulle ta av regntrekket på skoen. Og dette skjedde i en fart på 60-70 kilometer i timen.

Neven til den rutinerte vestfoldingen fikk naturlig nok hard medfart og dette har preget hverdagen siden. Da er heller ikke et verdenstourritt som Baskerland rundt det letteste stedet å starte opp igjen.

- Ja, det var litt seigt å kjøre et tøft ritt med hånden. Jeg slet både med utforkjøringene og risting, forklarer Nordhaug.

• Les mer: - Så ned på et svært kutt ved pulsåra

Mandagens etappe gikk over åtte kategoriserte fjell på bare 144 kilometer. Med andre ord ble det nesten bare sykling oppover og nedover for det stjernetunge startfeltet

Smale veier og massevis av knappe svinger i nedfartene gjorde heller ikke dagen enklere. Spanske Luis León Sánchez tok etappeseieren etter å ha satset alt ned bakkene til målbyen Markina-Xemein.

Anonym start Nordhaug erkjenner at han følte seg reservert i det baskiske regnværet etter uhellet han hadde i Tirreno-Adriatico forrige måned.

- Jeg brukte mye krefter. Jeg havnet også bak en velt og kom meg aldri opp igjen. Beina var heller ikke topp. Men det er viktig å kjøre her og det blir nok bedre, påpeker han.

Som en følge av den stygge håndskaden gikk Nordhaug gjennom en påske med oppfølging fra lagets lege og eksperter på Olympiatoppen.

Opplegget i opptakten til Baskerland rundt og Ardenner-klassikerne seinere i vår har likevel ikke vært så optimalt som det ville vært uten skaden.

Men veien tilbake i konkurransform ligger fortsatt åpen for hardhausen Nordhaug. Nye tøffe oppgaver i Nord-Spania denne uka forsikrer Sky-syklisten i alle fall at han er klar for.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.