Tøft for Molde og Hoseth

Moldes nye stjerneskudd Magne Hoseth kom inn mot CSKA Moskva og scoret to mål. I morgen kommer en enda vanskeligere motstander til Molde stadion i 3. runde av kvalifiseringen til mesterligaen: Real Mallorca.

Magne Hoseth strever med en vond akilles etter et spark han fikk mot Strømsgodset, men skal være klar til kampen i morgen. Han ser ut til å ta all ståheien rundt sin nyvunne kjendisstatus med fatning.

- Jeg har en del kamper bak meg på juniorlandslaget, og tror jeg skal tåle det presset som følger med, sier han til NTB.

Også den andre målscoreren mot Strømsgodset, Andreas Lund, sliter litt med et vondt kne, men også han skal være klar mot Real Mallorca som ikke bør være noen håpløs oppgave for Molde.

- Trolig blir det vanskeligere å slå Real Mallorca enn det var å slå CSKA Moskva. Vi bør ha et godt resultat hjemme foran returoppgjøret på Mallorca 25. august, men samtidig må vi angripe i balanse og hele tiden være tette bakover. Et baklengsmål kan bli vanskelig å ta igjen, sier Molde-trener Erik Brakstad.

Mye nytt

To forhold gjør at Molde kan klare jobben onsdag:

  • Real Mallorca har ikke spilt en viktig kamp på to måneder. Møtet med Molde blir det første viktige oppgjøret etter en lang fotballferie.
  • Selv om Real Mallorca var et av Europas beste fotballag i fjor, stiller det i år med ny trener og ny keeper. To stjernespillere er solgt (Marcelino til Newcastle og Dani til Barcelona), mens gullkeeperen Roa har lagt fotballen på hylla.

Spente spanjoler

- Vi er usikre på laget. Vi vet ikke hva de kan prestere mot Molde, og er veldig spente, sier de to spanske journalistene Tomeu Tenasa og Joan Torres som er i Molde for å spionere på den norske mesterligamotstanderen.

Men fortsatt er det tett mellom stjernene på Real Mallorca. Den nye keeperen Burgos (Argentina), midtstopperen Sivero (Argentina), den defensive midtbanespilleren Engonga (Spania) og midtbanespilleren Stankovic (Jugoslavia) er alle internasjonale klassespillere.