Premier League

Tøft for Sørloth

Pappa Gøran Sørloth (57) om Alexander Sørloth (23): - Han er ikke førstevalget i Crystal Palace. Kanskje heller ikke andrevalget. Men han er flink til å plukke opp hansken.

TRØBBEL: Alexander Sørloth kom til Crystal Palace i januar i fjor. Men han sliter med å etablere seg på laget. 10. august starter en ny sesong i Premier League. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Alexander Sørloth kom til Crystal Palace i januar i fjor. Men han sliter med å etablere seg på laget. 10. august starter en ny sesong i Premier League. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alexander Sørloth har kommet i en kritisk alder der han bør begynne å etablere seg på laget. Men foreløpig virker veien lang i Premier League-klubben Crystal Palace.

- Han er i en brytningsperiode, erkjenner pappa og Rosenborg-legende Gøran Sørloth.

- Når du er over 23 år - som Alexander - må du begynne å bli etablert. Karrieren bør sette seg når du er 24-25 år. Da skal du være varm i trøya og få roen du trenger. Eller som jeg bruker å si: Du bør være i drift.

- Veien humpete

Sørloth har vært med Crystal Palace i hele sesongoppkjøringen. Spissen kom fra Midtjylland i januar i fjor. Under ett år seinere ble han lånt ut til Gent i Belgia. Nå er han tilbake i Palace og forbereder seg til starten i Premier League.

Men pappa Sørloth innrømmer:

- Veien er humpete. Han er ikke førstevalget. Kanskje er han heller ikke andrevalget. Det er en kjempeutfordring. Men han er flink til å plukke opp hansken. Jeg ser en ung og sulten fotballspiller.

Fem nordmenn

Sørloth er én av fem nordmenn som forbereder spill i Premier League denne sesongen. De øvrige er: Joshua King (Bournemouth), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Alexander Tettey (Norwich) og Ørjan Håskjold Nyland (Aston Villa).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer