Tøft gjensyn for Schumi

MONZA (NTB): For Michael Schumacher blir VM-runden på Monza-banen i morgen spesiell og følelsesladet, men han går for seier på «Ferrari-banen».

I fjor var det bare så vidt han stilte på denne banen etter terrorangrepene i USA. Han lot tårene renne i TV-intervjuer, ikke bare på grunn av terrorangrepene, men også fordi kameraten Alex Zanardi mistet begge beina i en fryktelig krasj like før VM-runden på Monza-banen.

Vil gi valuta

Men Schumacher er tilbake igjen denne helga, og i sin knallrøde Ferrari er han innstilt på å gi Ferrari-elskerne og alle supporterne valuta for pengene.

- Det var vanskelig å sette seg i bilen og kjøre her som om ingenting skulle ha hendt. Derfor vurderte jeg seriøst å trekke meg fra VM-runden på Monza i fjor, sier Schumacher nå.

Ti seirer

I fjor endte en umotivert Michael Schumacher på fjerdeplassen på Monza-banen. Det er siste gangen han ikke er kommet på seierspallen etter en VM-runde i Formel 1.

I år har han overgått seg selv og vunnet ti av fjorten løp. I VM-sammendraget har han 122 poeng, og det er bare ett poeng bak rekorden for en og samme sesong.

Den rekorden ryker helt sikkert i morgen, dersom Schumacher kommer gjennom løpet på Monza uten uhell.

Men han tar ingen seier eller topplassering på forskudd, for Schumacher har vært med så lenge at han vet at hvert eneste løp er vanskelig.

- Det hadde vært fantastisk for alle Ferrari-tilhengerne om vi kunne klare en ny dobbeltseier her, men det tør jeg ikke love. Det jeg kan si er at både jeg og Rubens Barrichello kommer til å gjøre vårt beste, sier Schumacher.

Montoya utfordrer

Juan Pablo Montoya vant på Monza-banen i fjor, og han er innstilt på å kjempe som en løve også denne gangen.

- Jeg tror nok vi har en reell sjanse til å vinne her denne gangen også. Dette er kanskje den beste sjansen vi har hatt på lenge, sier Montoya.

SUVEREN: Michael Schumacher er på plass på Monza-banen i Italia. Han har vunnet ti av fjorten løp, og i morgen går han for seier igjen.