- Tøft mot Norge

Et Spania-lag for halv maskin brukte svenskene som sparringspartnere for å venne seg til den norske spillestilen i går. - Jeg er fornøyd med det vi presterte, sier spanske-trener José Antonio Camacho, etter uavgjort 1-1 i Gøteborg.

Den egenrådige Camacho holdt en oppvisning i sydlandsk temprament og arroganse etter kampen i går. Da svenskene brukte for lang tid på sin internasjonale pressekonferanse, forlot Spanias trener presselokalet i protest. Men på vei til spillerbussen, ga han aller nådigst noen knappe kommentarer til uavgjort-kampen på Nya Ullevi i går kveld.

Møter det samme

- Kampen mot Sverige var viktig, fordi vi kommer til å møte mye av det samme i vår første kamp mot Norge i sluttspillet. Jeg er fornøyd med kampen. Vi skaper flest sjanser, men er dessverre for dårlige i avslutningene, sier Camacho.

Han advarer i samme åndedrag mot å tro at Spania skal leke seg gjennom EM. Han var imponert over Norges klare seier over Italia.

- Norge blir tøffe. Jeg vil advare alle optimistiske spanjoler mot å tro at det blir en lett kamp. Men samtidig er det også vanskelig å slå Spania, sier han diplomatisk.

Raul ute

Spania brukte hele 18 spillere i gårsdagens kamp. Forsvarskjempen Hierro gjorde comeback som kaptein i en omgang, men fortsatt er Raul ute med småskade.

- Strekken i hans høyre lår har ført til at han har belastet venstrefoten for mye. Han sto over fordi han var stiv på baksiden av venstre låret, sier spanias pressekontakt, Jorge Arias, til Dagbladet.

Aller mest imponerte spanjolenes høyreside. Real Madrid-backen Michael Salgado var sammen med Valencias Gaizka Mendieta imponerende gode i andre omgang. Spania var ellers solide i forsvar, og skapte som vanlig flest sjanser på sine giftige kontringer.

Måtte ha straffe

At begge målene i kampen kom på straffe, var relativt rettferdig. Josep Guardiola sendte Spania i ledelsen før pause. Veteranen Roland Nilson satte Sveriges straffe sikkert i mål, etter at keeperdebutanten Iker Cassilas (19) felte Fredrik Ljungberg kvarteret før slutt.

- Vanskelig å si om Spania befestet sin status som EM-favoritt etter en sånn treningskamp. Det var altfor mange bytter på hvert lag for å si noe sikkert om det, sier svenskenes landslagssjef, Tommy Söderberg, til Dagbladet.

TØFT: Den spanske forsvarsspilleren Michel Salgado kjemper med Sveriges stjernespiller Fredrik Ljungberg. Et avslappet spansk lag ble nok mest bekymret over resultatet mellom Norge og Italia.