Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Togos trener sa opp

Fire dager før landets VM-debut.

(Dagbladet.no): Togos tyske trener Otto Pfister sa fredag kveld takk for seg som landslagstrener, fire dager før landet VM-åpner mot Sør-Korea.


En langvarig krangel om bonusordninger for spillerne er grunnen til at den populære treneren nå gir seg.

Statsminister i Togo, Edem Kodjo, fløy fredag til tyskland for et forsøk på å løse problemet.

Men selv ikke han klarte å løse konflikten.

- Når jeg startet på jobben som landslagstrener, ble jeg lovet at bonusordningene skulle være i orden til mesterskapsstart, men det har dessverre ikke skjedd. Det er årsaken til at jeg gir meg nå og dette er en profesjonell avgjørelse, sier 68-åringen til FIFAs offisielle VM-nettsted.

Men Pfister legger ikke skjul på at det er et bittert farvel.

-Drømmen min er knust

- Når jeg nå ikke skal lede laget i VM, har mitt livs største drøm blitt knust. Men dette er en situasjon jeg ikke kan leve med.

SA OPP: Togos trener Otto Pfister sa fredag opp som landslagssjef, bare fire dager før landets VM-debut mot Sør-Korea. Foto:EPA
SA OPP: Togos trener Otto Pfister sa fredag opp som landslagssjef, bare fire dager før landets VM-debut mot Sør-Korea. Foto:EPA Vis mer

De fleste landslagsspillerne fra Togo spiller i små europeiske klubber, og har lenge vært i strid med sitt forbund angående VM-bonusen. Nå førte mangelen på en løsning altså til at treneren tok hatten og gikk.

Togo-spillerne skal ha krevd en drøy million kroner hver for deltakelsen i mesterskapet, i tillegg til knappe tre hundre tusen kroner for hver seier og et mindre beløp for hver uavgjort i sluttspillet.

Det er foreløpig ikke klart om Pfister vil kunne returnere som trener hvis det skulle komme til en løsning i spørsmålet omkring spillernes bonus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling