RÅTASS: Everton-spilelr Tim Cahill er kjent for sin kompromissløse spillestil, men i går syntes mange det gikk for langt mot Leo Bertos og New Zealand.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCK
RÅTASS: Everton-spilelr Tim Cahill er kjent for sin kompromissløse spillestil, men i går syntes mange det gikk for langt mot Leo Bertos og New Zealand.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCKVis mer

Tok av Cahill i frykt for at New Zealand skulle ta hevn

- Hadde vært fortjent, sier Australia-sjefen.

||| (Dagbladet): Australia-sjef Pim Verbeek slaktet sine egne spillere for innsatsen i 2-1-seieren over nabolandet New Zealand i går kveld, men enda mer misfornøyd var han med oppførselen til stjernene Tim Cahill og Vince Grella.

De to satte inn hver sin knalltøffe takling mot Leo Bertos i løpet av tre minutter før pause, som til slutt resulterte i at Wellington-spilleren måtte bæres av banen med skade.

Verbeek mener begge taklingene kunne kvalifisert til røde kort, og valgte å bytte ut både Cahill og Grella i pausen - i frykt for at de skulle bli utsatt for hevntaklinger fra motstanderen.

- I VM hadde det blitt to røde kort. Jeg kan ikke akseptere sånt selvfølgelig, og spillerne burde vite bedre enn å holde på på den måten, for det kan bli dyrt for dem, uansett hvilken type kamp det er snakk om, sier treneren, ifølge Daily Mail.

Uproft
Verbeek sier han vurderte å ta av spillerne allerede før det ble blåst for pause.

- Jeg var klar til å ta dem av umiddelbart for å beskytte dem. Hvis jeg hadde spilt for det andre laget hadde jeg vært sinna, og man kunne ha forventet at de skulle ta igjen, og det hadde mine spillere fortjent, sier han.

- Jeg kan bare rose New Zealands spillere og måten de oppførte seg på. De var profesjonelle, i motsetning til mine gutter, sier Verbeek.

UNDERSØKES: Leo Bertos ble båret av banen etter to tøffe taklinger på kort tid.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCK
UNDERSØKES: Leo Bertos ble båret av banen etter to tøffe taklinger på kort tid.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL CROCK Vis mer

New Zealand-trener Ricki Herbert forteller at Leo Bertos vil bli undersøkt for å forsikre seg om skadene ikke er så alvorlige at VM-deltakelsen er i fare.

- Jeg er nok litt skuffet over de taklingene, og i en vanlig kamp vill vi trolig ha spilt resten mot ni mann, sier Herbert.

Forventer mer
Pim Verbeek fikk mye å tenke på også rent sportslig, etter at «the Socceroos» forsvar ble gjentatte ganger avslørt av de store spissene hos laget som ligger nede på 78.-plass på FIFA-rankingen.

— Jeg er klar over at vi har trent ganske hardt denne uka, men du forventer deg mer av spillerne, sier en misfornøyd Verbeek.

— Ingen selvtillit, det var ikke noe kommunikasjon. Alt som pleier å fungere godt var ikke ved det vanlige. Vi klarte ikke å holde på ballen i laget, og ga den for enkelt bort. Jeg synes New Zealand var farlige, oppsummerer treneren.

IKKE FORNØYD: Australia-sjef Pim Verbeek likte verken spillet eller Cahill og Vince Grellas råspill.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mick Tsikas
IKKE FORNØYD: Australia-sjef Pim Verbeek likte verken spillet eller Cahill og Vince Grellas råspill.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mick Tsikas Vis mer