Tok avskjed med gutta

I går tok gamleformannen Jon H. Nordbrekken sitt endelige farvel med spillerne i Vålerenga. - Jeg ønsket dette møtet, fordi mange av spillerne har stått meg svært nær, sier en følelsesladd Nordbrekken.

Dagbladet fulgte den sindige rørosingens møte med VIF-gutta fra start til mål. Klokka 15 i går ettermiddag forlot han styremøtet i sitt eget firma Activ Kapital. I bilen på vei opp til Toppidrettssenteret forteller han om den tøffe tida etter avgangen som formann i Vålerenga.

Nær spillerne

- Spillerne er kjernen i klubben. De siste dagene har jeg fått støtteerklæringer fra flere av dem. Det har varmet, sier han forsiktig.

- Har det vært tunge dager?

- Ja, følelsesmessig går dette inn på meg. Vålerenga betyr mye for meg.

Framme ved Toppidrettssenteret møter han helt tilfeldig det nye styret i klubben. Han må ta litt mot til seg før han møter Anders Krystad, Ole Jacob Frich og den nye formannen Torgny Isene. Såpeoperaen blir komplett, når også den avgåtte konstituerte formannen, Steinar Heyerdahl, møter opp for å ta sitt farvel med spillerne.

Sixpack med Klanen

Nordbrekken avtaler kjapt med Anders Krystad at han ønsker å ha møtet med spillerne før det nye styret slipper til. Det får han.

Litt etter klokka 16 er spillerne på plass. Etter ett kvarter kommer Nordbrekken smilende ut, akkompagnert av en varm applaus fra spillergruppa.

- Det føltes godt. Nå er jeg helt ferdig med Vålerenga. Jeg kommer til å gå på kampene, men da skal jeg løse vanlig billett.

- Jeg er medlem av Klanen, så jeg får ta med meg en sixpack og stå sammen med dem og skrike meg hes på Store Stå, smiler eks-formannen før han forsvinner hjem til seg selv.