Tok baklengs salto 25 meter ned i iskaldt fjellvann

- Da jeg svømte inn til land følte jeg meg nesten helt bedøvet, sier Tynset-mannen.

(Dagbladet): - Jeg har et snev av høydeskrekk og var ikke så høy i hatten da jeg sto på toppen, men det måtte gjøres, sier mannen i 20-årene til Dagbladet om hoppet fra den 25 meter høye Tynset-brua.

I pinsehelga var endelig vannstanden i Glåma høy nok til at han kunne gjennomføre stuntet, etter at vannet har vært for grunt i flere år. Mannen, som er fra Tynset, ønsker å være anonym, men la ut videoen på YouTube under navnet «Thomas Andersen».

Responsen har ikke latt vente på seg. Lokalavisa Retten var først på tråden etter at han la ut videoen, seinere har flere andre medier kommet på banen, noe som har ført til at over 20 000 har sett videoen på YouTube.

Tynset-brua er et landemerke i området og den 124 meter lange brua ble åpnet i 2001. Politiet har sett videoen og advarer andre mot å gjenta Tynset-mannens bedrift.

- Vi kommer ikke til å etterforske dette og hoppet ser ut til å være utført kontrollert og uten risiko, men det som er faren er at andre som ikke har like god kontroll på vannstanden og erfaring i å hoppe, prøver å gjøre det samme, sier lensmann Knut Normann Mælen til Dagbladet.

Støtter politiet Mælen sier at en av de største farene er at man kan ramle 20 meter ned på gang- og sykkelstien. I tillegg er vannet nesten iskaldt.

- Det er fjellvann som går der nå og det er sikkert ikke mer enn 4-6 grader. Det er også en risiko hvis man slår seg når man treffer vannet, sier Mælen.

Tynset-mannen er enig i politiets advarsel og håper nå at ikke andre lar seg inspirere. Kort tid etter at stuntet ble gjennomført, fikk han en tekstmelding fra en 17-åring som ønsket å gjøre det samme.

- Jeg fraråder andre å gjøre det samme. Det er uaktuelt å gjøre det hvis det ikke er flom, da er vannstanden altfor lav. Jeg var edru, hadde målt hvor dypt det var og hadde to kompiser inne på land som kunne svømme ut hvis noe skjedde, sier mannen i 20-åra.

Slo rumpa Som du kan se i videoen øverst i saken er ikke hoppet helt perfekt. Han får litt overrotasjon og det blir et skikkelig plask i vannet når han lander med rumpa først. På videoen hører man en kamerat på land puste lettet ut når det viser seg at det går bra.

- Da jeg svømte inn til land følte jeg meg nesten helt bedøvet, fordi vannet var så kaldt. På land kjente jeg at jeg hadde vondt i rumpa og at jeg hadde slått håndflatene, sier Tynset-mannen, som ikke har planer om å overgå pinsehelgas stunt.

- Det var Tynset-brua som var målet, og nå er det gjort.