Tok bare telling til 8

Er det i Sarpsborg at alt ordner seg nå?

MER ENN Å ØDELEGGE:  I fjor startet Sarpsborg 08 oppturen med å ødelegge for rivalen FFK. Bare ett år seinere er klubben blitt god nok til å nå Tippeligaen  og kanskje bidra til en sunnere utvikling av norsk toppfotball. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix
MER ENN Å ØDELEGGE: I fjor startet Sarpsborg 08 oppturen med å ødelegge for rivalen FFK. Bare ett år seinere er klubben blitt god nok til å nå Tippeligaen og kanskje bidra til en sunnere utvikling av norsk toppfotball. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN GANG var Sarpsborg byen der det ikke nyttet uansett, men dagen derpå en sjelden fortjent fotballfest virker slike merkelapper bare avlegs. Tippeliga for Sarpsborg 08 er eksempelet på det stikk motsatte av hva naboene fra Fredrikstad har fått oss til å tro om erkefienden litt oppe i Glomma.

Den knuffingen i Østfold er forøvrig grei nok på idrettsbanen. I det hele tatt er det mye sunt i fotballen som følger med det nye laget som har tatt seg helt til toppen fra noen brakker ved et sliten stadion.

Sånn er Sarpsborg 08 en sjelden bra nykommer.

FØRST OG FREMST for byen selv. Mens fotballfolk flest rundt omkring i norske byer med respekt for realitetene i en pengekrevende idrett har knyttet kjærligheten sin til ett topplag, har sarpingene knapt blitt ferdig med rivaliseringen sin før motstanderne til våren heter Rosenborg, Brann, Viking og Vålerenga.

Sarpsborg 08 er - som navnet mer enn antyder - en bastard i en by som ellers har vært i overkant fintfølende når det gjelder fotballhistorien sin. Der har lite annet enn det historisk korrekte vært bra nok; altså Sarpsborg Fotballklubb eller SFK blant museumsvokterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer