Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok bilde med Hanne Hegh etter OL i 1988. Nå skal «Karo» bo med dattera

- Hanne har laget ei flott jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet): Håndballjentene landet i Budapest i ettermiddag, og busser videre til Debrecen - drøye to timer unna - hvor Norge skal spille sine innledende kamper i håndball-EM.

Norge EM-åpner mot Romania søndag kveld.

Karoline Dyhre Breivang satte ny norsk landskamprekord da hun rundet 297 kamper i oppgjøret mot Serbia i Oslo Spektrum sist søndag.

I EM tangerer hun målvakt Katrine Lundes 14 mesterskap i EM-, VM- og OL-sammenheng.

Yngst i troppen I årets mesterskap deler hun rom med troppens yngste og minst rutinerte spiller, Emilie Hegh Arntzen (20), som mesterskapsdebuterer med totalt åtte seniorlandskamper (to med rekruttlandslaget) i bagasjen.

For «Karo» er derimot ikke Hegh-navnet nytt bekjentskap. Bare åtte år gammel sikret bærumsjenta seg bilde med Emiles mamma, håndballdronningen Hanne Hegh (54), da håndballjentene landet på Fornebu med sølvmedalje rundt halsen etter OL i Seoul i 1988.

- God rekruttering Hanne Hegh var for mange selve symbolet på de norske håndballjentenes gjennombrudd, med VM-bronsen i 1986, og hun står med 361 scoringer for A-landslaget på 202 landskamper i perioden 1979 til 1990.

- Jeg har bilde av meg selv sammen med Hanne Hegh. Nå skal jeg dele rom med datteren hennes. Det blir veldig hyggelig. Det er flott at de gamle håndballjentene sørger for god rekruttering, og Hanne har laget en flott jente både på og utenfor banen. Vi skal få det gøy på rommet, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

- Kan Emilie bli en ny norsk håndballdronning, som moren sin?

- Det er mye håndball i henne iallfall, så det er opp til henne selv hvor god hun blir.

Mamma på tribunen Hanne Hegh var til stede i danske Esbjerg da Emilie fikk sin A-landslagsdebut, i Golden League-kampen mot Frankrike 11. oktober.

HÅNDBALLEGENDE: Hanne Hegh med det norske flagget etter VM-bronsen i Nederland i 1986, mesterskapet som var gjennombruddet for håndballjentene. Foto: Dagbladet
HÅNDBALLEGENDE: Hanne Hegh med det norske flagget etter VM-bronsen i Nederland i 1986, mesterskapet som var gjennombruddet for håndballjentene. Foto: Dagbladet Vis mer

Der noterte den høyreiste og hardtskytende bakspilleren seg for tre scoringer, og la inn en god søknad om plass i landslagstrener Thorir Hergeirssons EM-tropp.

- Det er nesten litt uvirkelig å sitte på tribunen og se Emilie spille på A-landslaget. Det er dette hun har drømt om hele livet, sa Hanne Hegh til Dagbladet etter datterens A-landslagsdebut.

Men selv om Emilie bare har åtte seniorlandskamper til sitt navn, så er hun definitivt ingen brå og plutselig stjerne på den norske håndballhimmelen. Jenta har 80 aldersbestemte landskamper for Norge.

Som ferskingen i troppen kunne hun ikke fått en bedre romvenninne enn nasjonens mest rutinerte landslagsspiller - uansett lagidrett.

Debut som 20-åringer I likhet med Emilie, så var også Karo 20 år gammel da hun fikk sin debut på A-landslaget, like før EM i Romania i 2000.

- Med så mange landskamper som «Karo» har, så har hun selvsagt blitt et forbilde for meg. Jeg har jo også hatt lyst til å komme på landslaget, sier Emilie Hegh Arntzen til Dagbladet.

- Du har 289 færre kamper enn «Karo», men er jo ung, så du kan jo ta rekorden hennes?

- Hehe, jeg må prøve på det, iallfall, sier hun og ler.

Etter 2000-EM så mistet Dyhre Breivang tre strake mesterskap på grunn av kneoperasjoner og manglende form, så om Emilie Hegh Arntzen holder seg skadefri, og blir den stjerna som mange spår, så er det bare å merke seg navnet Emile Hegh Arntzen.

- Vi snakket om det her, at vi ses i 2028, sier Karoline Dyhre Breivang og ler godt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!