Fotograf kloss på Eriksen-dramaet

Tok brutale bilder: - Grusomt

På få sekunder sendte fotograf Lars Rønbøg dramatiske bilder av da Eriksen fikk hjertestans lørdag. Bare en tilfeldighet gjorde at bildene ikke nådde offentligheten.

DILEMMA: Christian Eriksens dramatiske ulykke skapte etiske utfordringer for fotograf Lars Rønbøg, som var meter unna hendelsen. Foto: AP Photo/Martin Meissner
DILEMMA: Christian Eriksens dramatiske ulykke skapte etiske utfordringer for fotograf Lars Rønbøg, som var meter unna hendelsen. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

På kort tid måtte fotografen Lars Rønbøg ta avgjørelsen om hvilke bilder han skulle sende inn.

Til danske TV 2 snakker han ut om hendelsen, som beskrives som hans verste øyeblikk i karrieren.

- Premissene endret seg plutselig. Det var ikke lenger en sport, det var et spørsmål om liv og død, og å ha respekt, sier han til den danske kanalen.

Han hadde sett for seg en festaften i Parken, og hadde linsa fokusert rettet mot de rød- og hvitkledde spillerne.

Men plutselig stoppet festen, da Christian Eriksen deiset i bakken, bare noen meter unna. Overfor Dagbladet forteller fotografen om dramaet:

- Jeg ser gjennom linsa at noen faller og «skyter» løs. De første bildene er at han ligger nede, helt alene, før noen kommer til. Det går noen sekunder før man forstår at det er noe galt, sier Rønbøg til Dagbladet.

- Det føltes ut som alt sto stille, før stemningen endret seg radikalt.

Sendte brutale bilder

Rønbøg valgte raskt ut et av de skarpeste bildene, og sendte det av gårde til den offentlige bildedatabasen. Et sted hvor medier kan hente fotografier til deres dekning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer