LÅNTE UTSTYR: Den tyske bob-kjøreren Manuel Machata kvalifiserte seg aldri til å representere nasjonen sin under OL i Sotsji, og bestemte seg dermed for å låne bort noe av utstyret sitt til russiske Alexander Zubkov (avbildet). Foto: EPA/Tobias Hase/NTB Scanpix
LÅNTE UTSTYR: Den tyske bob-kjøreren Manuel Machata kvalifiserte seg aldri til å representere nasjonen sin under OL i Sotsji, og bestemte seg dermed for å låne bort noe av utstyret sitt til russiske Alexander Zubkov (avbildet). Foto: EPA/Tobias Hase/NTB ScanpixVis mer

Tok dobbelt OL-gull med rivalens utstyr. Det får alvorlige konsekvenser

- Forsvarer nasjonale interesser.

(Dagbladet): Den tyske bob-kjøreren Manuel Machata kvalifiserte seg aldri til å representere nasjonen sin under OL i Sotsji, og bestemte seg dermed for å låne bort noe av utstyret sitt til russiske Alexander Zubkov.

Det skulle han ikke ha gjort.

Zubkov stakk nemlig av gull i både toerbob og firerbob under OL på hjemmebane. Machata på sin side har fått en bot på omlag 40 000 norske kroner og blir utestengt fra idretten ett år av det tyske bob- og akeforbundet.

29 år gamle Machata hevder at utstyret var personlig, men forbundet mener at dette er noe han burde ha informert om.

De går så langt som å trekke nasjonale interesser inn i avgjørelsen.

- Den relativt harde straffen er det første skrittet mot å forsvare nasjonale interesser, sier forbundet i en pressemelding ifølge AP.

Zubkov, som sammen med Dimitrij Truenenkov, Aleksej Negodajlo og Aleksej Vojevoda tok gull i firerbok på lekenes siste dag, var også med på å sikre Russland hederen som beste nasjon og ga dem de beste olympiske vinterlekene noensinne.