Tok dressen og gikk

AMSTERDAM (Dagbladet): - Det finnes ingen forklaring og det finnes ingen unnskyldning. Målet var å vinne EM. Og fordi vi er ute så slutter jeg nå. Vi har mislykkes, sier Nederlands landslagstrener Frank Rijkaard.

Og så tok han dressen sin og gikk - vekk fra elendigheten. Vekk fra Amsterdam Arena og vekk fra den nederlandske landslagsfotballen. For Rijkaard er en ærekjær mann - han tåler ikke motgang. Og når han feiler sjøl så tar han ansvaret.

- Jeg bestemte meg før kampen, sier han.

-Jeg sa til meg sjøl at hvis vi ikke når finalen så er det slutt. For etter min oppfatning hadde denne generasjonen nederlandske landslagspillere fortjent å spille finalen. I de to årene jeg har hatt jobben har de vært en fantastisk gjeng å jobbe med.

Rijkaard avviser de nederlandske tabloid-hodejegerne som vil vite om Nederland ikke har trent på straffespark. Når du misser fem av seks så kan i hvert fall ikke treninga vært spesielt god.

- Feil, sier Rijkaard - vi var forberedt på dette. Vi har øvd på det hver dag. Og det er derfor jeg sier at det ikke finnes noen forklaring. Det er bare sånt som skjer.