Tok «en Beckham»

Da Ham-Kam stanget med hodet i veggen, brukte Petter Vaagan Moen støvelen.

(Dagbladet.no): Sju minutter før full tid så det ut til at Odd Grenland skulle røve med seg ett poeng fra Briskeby.

Så dukket Petter Vaagan Moen opp på et innlegg fra Abiodun og knallet inn vinnermålet fra åtte meter. Perfekt utført, og samtidig en seier til det som kan kalles rettferdighet i fotball.

For Ham-Kam var best gjennom hele kampen, men Odd Grenland kjempet og beit seg fast i kampen - og samtidig håpet om å holde kontakt med lagene foran på tabellen. Ham-Kam og Odd var bunnkolleger før Petter Vaagan Moens fulltreff, men nå har «Kamma» sikret seg et litt bedre fotfeste i Tippeligaen.

Drømmeskudd

Dagens første scoring kom ved danske Jan Michaelsen. Stjerneskuddet Petter Vaagan Moen, som har slitt med formen i vår, slo en corner inn på nærmeste stolpe. Der dukket Michalesen opp og satte ballen i mål med et nydelig hodestøt.

Det skadeutsatte Ham-Kam-laget fortsatte å kjøre over Odd Grenland, men det var bortelaget som klarte å utlikne.

Og for en scoring.

Fernando De Ornelas fra Venezuela klemte til fra 25 meter og ballen føyk inn i krysset.

MATCHVINNER: Petter Vaagan Moen (til høyre) jubler sammen med lagkameratene Espen Haug og Espen Olsen. Her fra en kamp fra tidligere i år. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Petter Vaagan Moen (til høyre) jubler sammen med lagkameratene Espen Haug og Espen Olsen. Her fra en kamp fra tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

Ham-Kam-press

Andre omgang var et eneste langt Ham-Kam-jag etter scoring. Og som nevnt kom den først da Petter Vaagan Moen fikk fulltreff sju minutter før slutt. En skikkelig «Beckham-scoring».

Vaagan Moen har de siste kampene igjen begynt å vise hva som bor i ham. Også på U21-landslaget har vingen vist fine takter - seinest i 1-0-seieren over Italia.

– Det er godt at vi endelig har marginene på vår side. Denne seieren fortjener vi virkelig, sier Vaagan Moen til ANB.

Nedturen fortsetter imidlertid for fullt i Odd. Allerede etter 24 minutter måtte Erik Holtan forlate banen med skade.

 – Det som skjer med Odd er bare trist. Jeg tråkket over og kunne ikke fortsette, sier Holtan.