Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok en gutte-twist og vant

Kari Traa (27) søker råd hos freestylegutta. Det har gitt resultater. I går vant hun årets første verdenscuprenn i kulekjøring - og det med en trippel «gutte-twist» på programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg lærer av guttene og rådfører meg med dem. Jeg spør aldri jenter om råd. Siden jeg er blant de beste i verden til å hoppe, så er det ikke naturlig å søke råd hos jenter som er dårligere enn meg, sier Kari Traa til Dagbladet.

27-åringen imponerte på breen i franske Tignes i går og tok sin 16. verdenscupseier totalt.

Traa testet ut to nye hopp under konkurransen - 360 iron cross og trippel twist - og det med hell.

Fått selvtillit

- Jeg har vanskeligere hopp inne, men treneren min ville ikke at jeg skulle prøve dem ut i dag, forteller hun.

Forrige sesong vant Kari Traa VM-gull og verdenscupen sammenlagt i kulekjøring single. Det er også en OL-gren, og vossejenta er naturlig nok favoritt når finalen avvikles på OLs første konkurransedag i Deer Vally 9. februar.

Traa legger ikke skjul på at hun merker forventningspresset.

- Seieren gir meg selvtillit. Nå vet jeg at jeg er i rute. Det har vært veldig mye fokus på resultater nå før OL, så det er godt å få bort litt av det presset, innrømmer hun.

Fått mye bank

Til tross for dårlig grunntrening er det ingenting som tyder på at Kari Traa har tapt noe på skadeavbrekket i sommer. I august måtte hun igjennom en meniskoperasjon, men den uredde kulekjøreren er vant til å tåle en trøkk.

- Jeg har fått utrolig mye bank. Har jeg ikke vondt i knærne, så har jeg vondt en annen plass. Men jeg har blitt litt mer fornuftig med årene. Før prøvde jeg ut nye ting under konkurransene, det gjør jeg ikke nå. Nå sørger for at jeg kan hoppene, før jeg tester dem ut i en konkurranse, sier gladjenta som har som mål å vinne gull i Salt Lake City-OL.

Hele Norges coronakart