Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok en sjanse i vinter - betaler dyrt nå

Men Arsene Wenger angrer ikke på at han ikke kjøpte spillere i januar.

(Dagbladet.no) Mathieu Flamini er sistemann på skadelista til Arsene Wenger. Og franskmannen har ikke råd til å miste slike spillere nå.

Det er bare noen dager siden londonerne ble slått ut av Champions League, og de har kommet bakpå i Premier League også.

For å fortsatt ha en liten sjanse til å hente hjem en tittel denne sesongen, må Arsenal slå Manchester United på søndag. Hvis ikke ender de trolig troféløse for tredje året på rad.

Angrer ikke

Wenger legger ikke skjul på at det vil være en skuffelse. Manageren angrer likevel ikke på at han ikke forsterket troppen da overgangsvinduet var åpent i januar.

- Vi toppet tabellen og spillerne gjorde det veldig bra. Jeg ville ikke forstyrre dem ved å kjøpe nye spillere, sier Wenger til BBC.

Men motgangen kom.

Spesielt i Premier League. Arsenal klarte å reise seg da flomlyset ble slått på og Champions League-hymnen ble spilt, men i serien sleit Gunners. De tapte poeng etter poeng, og til slutt klatret både United og Chelsea forbi.

NEDTUR ETTER NEDTUR: Arsenal-gutta har bare to ganger på de siste 12 forsøkene gått i garderoben med seier. Foto: AP
NEDTUR ETTER NEDTUR: Arsenal-gutta har bare to ganger på de siste 12 forsøkene gått i garderoben med seier. Foto: AP Vis mer

Nå er de seks poeng Sir Alex Fergusons menn og det gjenstår bare fem kamper av sesongen.

Kritikerne mener at Wenger burde handlet i januar, slik at han sto bedre rustet mot skader - og slik at han kunne rotert mer på laget i denne tøffe perioden med mange kamper på kort tid.

- Ta meg, ikke spillerne

- Jeg mener vi har blitt rammet hardt av skader og dommeravgjørelser. Det er en del av fotballen, og vi må bare svelge det og møte kritikken, sier Wenger.

Han lover imidlertid at de ikke har gitt opp ennå. For med seier på Old Trafford har de fortsatt sjansen, men de har ikke råd til flere feilskjær.

- Vi kommer til å kjempe til sesongen er over - mot lag som har brukt mye mer penger enn oss. Noen har brukt over 100 millioner pund (én milliard kroner), sier Arsenal-bossen.

Rødtrøyene har bare to seire på de 12 siste kampene. Wenger - som veldig lenge denne sesongen bare ble hyllet - har derfor blitt kritisert en del den siste tida. Det bryr han seg lite om.

- Det er bedre det enn at det stilles spørsmål ved det spillerne gjør. Jeg tåler og aksepterer det, sier han ifølge PA Sport.

image: Tok en sjanse i vinter - betaler dyrt nå
TUNGE TIDER: Arsene Wenger sier det er greit at han blir kritisert nå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media