<strong>TRE MÅNEDER TIL VM:</strong> Robert Hedin og Erlend Mamelund skal gjennom ni kamper før VM blåses i gang i Sverige i januar. Foto: TORBJØRN GRØNNING
TRE MÅNEDER TIL VM: Robert Hedin og Erlend Mamelund skal gjennom ni kamper før VM blåses i gang i Sverige i januar. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Tok en sjanse, men nå er VM-planen reddet

Men norsk turnering gikk i vasken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Robert Hedin tok i dag ut troppen som skal gi Norge en pangstart på EM-kvaliken.

Norge skal møte Nederland i Bergen 27. oktober og Hellas på bortebane noen dager seinere.

Lett match? Nei, Hedin advarer mot å ta for lett på disse kampene.

Ni før VM - Jeg har ikke sett Nederland ennå, men det er et lag vi skal slå - i hvert fall hjemme. Hellas borte blir veldig tøft, jeg tror ikke alle forstår hvor vanskelig den kampen er. Jeg har trent mange av de greske spillerne i Bundesliga, så jeg kjenner dem godt. Nesten hele laget spiller i Tyskland, sier Hedin til Dagbladet.

- Men vi skal likevel slå begge disse lagene, sier bakspiller Erlend Mamelund.

Hedin fastholder at alt fokus nå er på EM-kvaliken, og ikke verdensmesterskapet i Sverige som starter om 93 dager. Likevel: Kvalikkampene er en viktig del av den norske oppkjøringen - som teller ni kamper.

Det er litt mindre enn snittet de siste åra, men Hedin synes det er greit.

- Vi har et tett skjema, så det holder. Men jeg ville gjerne spilt 20 kamper, over litt lengre tid. Likevel tror jeg dette blir en perfekt oppladning for oss. Mange spillere skal få sjansen til å vise seg fram og komme i form.

Terping av samspillet Det så derimot lenge ut til at håndballgutta bare skulle spille seks kamper før VM - noe som hadde vært veldig få. Men nå er en turnering i Sveits banket inn i kalenderen.

Å sette opp kalenderen kan være et taktisk spill. Ofte kan det være lurt å ikke hoppe på første tilbud om en turnering, for å vente på en som passer bedre. Men du risikerer å sitte igjen uten noe som helst. Hedin mener de traff bra denne gangen.

- Vi ventet veldig lenge, for vi ønsket egentlig å arrangere en turnering selv. Men siden alle vil ha en turnering, ble det vanskelig å fikse motstandere. Vi har vært invitert til mange turneringer og møter bra lag (Romania, Slovenia og Sveits) der nede, sier Hedin.

Erlend Mamelund vil gjerne ha mye internasjonal matching, men han tror nok en del av proffene i Tyskland og Spania kanskje hadde satt pris på en rolig treningsuke med landslaget også.

FAKTA

Her er spillerne Robert Hedin har tatt ut til EM-kvalifiseringskampene mot Nederland og Hellas:

Målvakter:
Steinar Ege
Ole Erevik
Magnus Dahl

Utespillere:
Bjarte Myrhol
Frank Løke
Einar Sand Koren
Lars Erik Bjørnsen
Sondre Paulsen
Håvard Tvedten
Thomas Skoglund
Børge Lund
Kristian Kjelling
Erlend Mamelund
Kjetil Strand
Espen Lie Hansen
Christoffer Rambo
Eivind Tangen
Vegard Samdahl

NB! Kjetil Strand skal undersøke ankelen sin hos en spesialist, og risikerer i verste fall operasjon.

- De spiller så mange kamper på høyt nivå at de sikkert kunne tenkt seg litt hvile, men det er viktig med mange kamper for å få samspillet til å sitte. Og for oss som spiller her hjemme er det viktig med denne internasjonale matchingen, sier Haslum-spilleren til Dagbladet.

Vatne venter Siden det er begrenset hvor mye landslaget er samlet fram mot VM, gir Hedin spillerne hjemmelekser. Det kan være snakk om videoer av kommende motstandere eller konkrete oppgaver med tanke på eget spill.

- Men vel så viktig er det for meg å reise rundt og møte spillerne, sier landslagssjefen.

Og drøyt tre måneder før mesterskapet ser det bra ut.

Forsvarsbautaen Stian Vatne er ikke med i EM-kvaliken, men VM er såpass langt fram i tid at mesterskapet ikke er i fare.

- Jeg har snakket med Stian. Han ville gjerne vært med, men har vært skadd lenge og føler forpliktelser overfor klubben, forklarer Hedin.

PS! Norges håndballforbund har inngått en ny avtale med utstyrsleverandøren Umbro for de neste fem sesongene, som er verdt 40 millioner kroner.

VM-OPPKJØRINGEN

Norge skal spille ni kamper før VM i Sverige:

• EM-kvalik mot Nederland og Hellas i slutten av oktober.

• To kamper i miniturnering i Sverige, mot Danmark og Sverige/Island.

• Kamper mot Sverige og Brasil i starten av januar.

• Firenasjonersturnering, med kamper mot Romania, Slovenia og Sveits i forkant av VM.

Antall oppkjøringskamper de siste sesongene:

EM 2010: 10 kamper.
VM 2009: 9 kamper.
EM 2008: 13 kamper.
VM 2007: 12 kamper.
EM 2006: 13 kamper.
VM 2005: 10 kamper.
EM 2004: Ikke med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer