Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok en spansk en...

Da sir Alex Ferguson og Manchester United satte seg på flyet til USA, landet Ronaldinho i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanjolene sikret seg dermed sommerens mest omtalte fotballspiller.

I går morges gikk Manchester United ut med følgende pressemelding:

«Vi står ved budet vi ga fredag og har gitt alle parter beskjed om at dersom ingen avtale er nådd innen klokken 19 i dag lørdag, vil Manchester United trekke seg fra prosessen».

Det ble slutten på sommerens store overgangsdrama. Et drama som besto av en brasiliansk ballbegavelse, hundrevis av millioner kroner og enorm prestisje. Klokken 19 hadde brasilianeren landet i Barcelona.

- I dag fullfører vi Ronaldinhos kontrakt, og på mandag presenteres han for fansen, sa pressesjef Juanho Castillo.

Og alle dresskledde herrer på Nou Camp smilte lettet. Aller bredest klubbpresident Joan Laporta.

Perfekt revansje

For striden rundt den brasilianske midtbanemagikeren startet med kranglingen om verdens beste høyrebein. Juan Laporta ble valgt til klubbpresident på løftet om å gjøre David Beckham til Barca-spiller, men ble ydmyket av Real Madrid. Å plukke Ronaldinho ut av klypene på Alex Ferguson handler ikke bare om å gjøre et godt kjøp, men om forlenget levetid i en klubb med sydlandske holdninger til sine ansatte. Det er verdt en kvart milliard kroner.

Og for de som bryr seg om slikt:

Ronaldinho er en bedre fotballspiller enn David Beckham - selv om han ikke selger like mange hårprodukter i Asia.

Sikker Ferguson

- Vi vil ikke si at vi er sikre før vi er helt sikre, men nå er vi veldig nære, smilte United-boss Alex Ferguson på torsdag.

Da hadde sjefen selv kastet seg inn i forhandlingene og tatt turen til Paris for å blidgjøre PSG-president Francis Graille.

Etter møtet var alt Manchester United-rødt og Ronaldinho var sikrere enn Ferguson:

- Jeg er desperat etter å bli den første brasilianer i United, sa hovedpersonen til News of the World.

Ukesvis med avisskriverier og budrunder så ut til å gå mot slutten - og mot Old Trafford.

I stedet slapp Barcelona nyheten til sjokkert klirring i engelske tekopper i går. Alex Ferguson hadde satt seg på flyet til USA med sine betrodde og skjønte nok hva han hadde mistet. Den brasilianske landslagsveteranen Carlos Alberto trodde knapt det han hørte:

- Jeg kjenner Ronaldinho og kan ikke skjønne annet enn at han gjorde det for pengene. Selv ville jeg valgt Manchester, sier han.

Møtes igjen

Og dagen som hadde startet med en pressemelding fra Manchester United, endte med følgende uttalelse fra PSG-president Graille:

- På vegne av Paris Saint-German bekrefter jeg at vi har underskrevet en avtale med FC Barcelona om overgangen til Ronaldo Assis de Moreira, også kjent som Ronaldinho. Han vil skrive under en femårsavtale med klubben.

Den franske klubbpresidenten har ikke mye til overs for Manchester Uniteds opptreden de siste ukene:

- De har vært for selvsikre og gikk bak vår rygg. Dessuten var tilbudene deres hele veien dårligere enn Barcelonas, mener Graille.

3. august spiller engelskmennene vennskapskamp mot Barcelona i Philadelphia. Så gjenstår det å se om det var Ronaldinho eller Manchester United som gjorde den største tabben?

TIL SPANIA: - Ronaldinho vil trives i Barcelona. Pressesjef Juanho Castillo og de andre dresskledde bossene i Barcelona trakk et lettelsens sukk da Ronaldinho i går kveld landet i Barcelona.